POKUŠAO DA UĐE U SEVERNU KOREJU! Kimovi vojnici streljali pa zapalili telo VISOKOG ZVANIČNIKA, SVET ŠOKIRAN
Kim Džon Un, Foto: EPA / KCNA

NEVEROVATNO

POKUŠAO DA UĐE U SEVERNU KOREJU! Kimovi vojnici streljali pa zapalili telo VISOKOG ZVANIČNIKA, SVET ŠOKIRAN

Vojska Južne Koreje tvrdi da ima dokaze da je zvaničnik pokušao da prebegne na Sever, nakon čega je prijavljen njegov nestanak na oko 10 kilometara južno od morske granice između dve Koreje

Objavljeno:

Južna Koreja je objavila informaciju da su njihovi susedi sa severa ubili, a potom zapalili telo južnokorejskog zvaničnika koji je pokušao da prebegne.

- Severnokorejski vojnici su na ribarskom brodu pronašli južnokorejskog zvaničnika čiji je nestanak prijavljen pre nekoliko nedelja, a potom su ga ubili, polili njegovo telo benzinom i zapalili, najverovatnije kako bi sprečili eventualnu pojavu koronavirusa - saopštila je danas južnokorejska vojska.

Vojska Južne Koreje tvrdi da ima dokaze da je zvaničnik pokušao da prebegne na Sever, nakon čega je prijavljen njegov nestanak na oko 10 kilometara južno od morske granice između dve Koreje.

- Nije poznato zašto je južnokorejski zvaničnik ubijen, ali se pretpostavlja da je naređenje stiglo sa vrha zbog mera prevencije protiv koronavirusa - tvrde vojni zvaničnici Južne Koreje.

Iz kancelarije nacionalne sigurnosti su ovo ubistvo nazvali "zločinom protiv čovečnosti" i pozvali su Severnu Koreju da se izvini i uspostavi mere kako bi sprečili da se slični događaji ponove.

Prema izveštaju tajne službe, vojska prenosi da je neidentifikovani (za javnost) zvaničnik (47) ispitivan na moru, a nakon oređenja sa vrha, likvidiran. Nakon toga su vojnici sa gas maskama polili telo benzinom i spalili ga.

Predsednik Južne Koreje Mun Džein izjavio je da je pucanje u južnokorejske civile šokantno i neoprostivo.

Predsednik Džein naredio je vojsci da poveća mere kako bi zaštitili živote južnokorejskih građana.

Južnokorejska vojska kaže da je juče poslala preko granice poruku Severu zahtevajući objašnjenje, ali da za sada nisu dobili nikakav odgovor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.