TEŠKO NAORUŽANE TRAMPOVE PRISTALICE SE OKUPLJAJU: Spremaju se da UDARE na TAMNOPUTE PROTESTANTE! (VIDEO)
Od tada pokret Black Lives Matter (Crni životi su važni) održava učestale proteste u ovom gradu, Foto: Printscreen

amerika na rubu građanskog rata

TEŠKO NAORUŽANE TRAMPOVE PRISTALICE SE OKUPLJAJU: Spremaju se da UDARE na TAMNOPUTE PROTESTANTE! (VIDEO)

Napetosti između ogorčenih crnaca i bahatih belih "patriota" rastu u jednom od najvažnijih gradova američkog Juga i prete da prouzrokuju početak građanskog rata u SAD.

Objavljeno:

Trampovi podržavaoci naoružani do zuba danas se suočavaju sa demonstrantima pokreta Black Lives Matter u Luivilu, Kentaki, koji su takođe jednim delom militarizovani.

U martu je policija ubila crnkinju Brionu Tejlor (26) na ulaznim vratima njene kuće u Luivilu. Od tada pokret Black Lives Matter (Crni životi su važni) održava učestale proteste u ovom gradu, koji su već dovodili do krvoprolića, jer obe strane imaju teško naoružanje. Najmanje tri osobe su do sada poginule na strani protestanata, a do sada nije utvrđeno ko je odgovoran.

foto: Printscreen

Veoma poremećene odnose između bele i crne zajednice u ovom gradu američkog Juga koji su na ivici eksplozije dodatno je pogoršalo to što su protestanti odlučili da onemoguće održavanje konjičkih trka - tradicionalnog Kentaki Derbija, koji je beloj zajednici jednako važan kao Srbiji fudbalski večiti derbi.

"Nema pravde - nema derbija" piše na transparentima. Derbi je održan, ali na rabelaca, bez prisustva publike.

foto: Printscreen

Dodatne tenzije je podigla izjava predvodnika crnačke paravojne formacije NFAC (Not Fucking Around Coalition), koja je nalik na današnje naslednike nekadašnje organizacije Crni panteri. Vođa NFAc, Grendmaster Džej (John Jay Fitzgerald Johnson / Grand Master Jay) izjavio je: "Ako ne budemo dobili istinu šta se desilo sa Brioni Tejlor, spalićemo grad". NFAC je grupacija crnih momaka naoružanih do zuba.

foto: Printscreen

Kao reakcija na ovu njegovu izjavu, hiljade desničara se danas samoorganizovalo da dođu i "odbrane" Luivil od protestanata Black Lives Matter.

Ova konfrontacija je upravo u toku i pitanje je da li će ovoliko naoružanja i napetih individua na obe strane uspeti da ostanu bez čarki.

Bonus video:

espreso.co.rs/dailymail.co.uk


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.