BRITANCI POČELI TESTIRANJE  VAKCINE PROTIV KORONE: Reč je o SINTETIČKIM antitelima!
Ova terapija se trenutno koristi za lečenje nekih vrsta kancera, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ DIEGO AZUBEL

koronavirus

BRITANCI POČELI TESTIRANJE VAKCINE PROTIV KORONE: Reč je o SINTETIČKIM antitelima!

AZD7442 predstavlja kombinaciju dva monoklonska antitela proizvedena u laboratoriji, koja oponošaju prirodna antitela koja stvara ljudski organizam

Objavljeno:

Kompanija "AstraZeneka" saopštila je da je počela testiranje terapije sintetičkim antitelima za prevenciju i lečenje COVID-19, pridružujući se naporima u potrazi za efikasnim lekom za ovu bolest.

Britanska farmaceutska kompanija, koja trenutno sprovodi kliničko ispitivanje vakcine protiv korona virusa, saopštila je da rana faza testiranja AZD7442, kombinacije dva monoklonska antitela, ima za cilj da utvrdi bezbednost ovog leka.

Ovom fazom obuhvaćeno je do 48 zdravih dobrovoljaca u Velikoj Britaniji, starosti između 18 i 55 godina, prenela je agencija Rojters.

Ukoliko bi ova faza dala pozitivne rezultate, kompanija "AstraZeneka" bi nastavila sa daljim ispitivanjima koje bi imalo za cilj da utvrdi efikasnost AZD7442 u pogledu prevencije zaraze korona virusom, kao i u pogledu lečenja pacijenata koji već boluju od COVID-19.

AZD7442 predstavlja kombinaciju dva monoklonska antitela proizvedena u laboratoriji, koja oponošaju prirodna antitela koja stvara ljudski organizam.

Ova terapija se trenutno koristi za lečenje nekih vrsta kancera.

Kompanija "AstraZeneka" je u junu dobila 23,7 miliona dolara od američkih vladinih agencija radi unapređivanja terapije antitelima za lečenje korona virusa.

Ovu terapiju trenutno testiraju i američke kompanije "Regeneron" i "Eli Lili".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.