ŽESTOKA REAKCIJA TIKTOKA NA TRAMPOVU PRETNJU: Ne idemo nigde, OSTAJEMO OVDE!
Donald Trampvv, Foto: EPA-EFE/Yuri Gripas / POOL

trgovinski rat

ŽESTOKA REAKCIJA TIKTOKA NA TRAMPOVU PRETNJU: Ne idemo nigde, OSTAJEMO OVDE!

"Podaci od korisnicima Tik Toka u SAD se cuvaju u SAD, uz striktnu kontrolu pristupa zaposlenih. Najveći investitor u Tik Tok je iz SAD"

Objavljeno:

Nakon što je americki predsednik Donald Tramp objavio da razmatra mogućnost zabrane aplikacije "Tik Tok", iz te kompanije su saopštili da nemaju nameru da promene kurs i da ostaju u SAD.

U izjavi portparola kineske kompanije se navodi da ta platforma pruža milionima Amerikanaca zabavu i komunikaciju tokom pandemije koronavirusa. Odbacuju se kritike da se dele informacije o korisnicima, prenosi RTS.

"Podaci od korisnicima Tik Toka u SAD se cuvaju u SAD, uz striktnu kontrolu pristupa zaposlenih. Najveci investitor u Tik Tok je iz SAD. Posveceni smo zaštiti korisnicke privatnosti i bezbednosti i nastavljamo da donosimo radost porodicama i znacajne karijere onima koji stvaraju platformu", rekao je portparol, objavio je "The Hill".

"Tik Tok" je objavio snimak u kojem generalna menadžerka za SAD Vanesa Papas brani aplikaciju i istice mere koje je kompanija preduzela u zaštiti radnih mesta.

Ne planiramo nigde da idemo", rekla je Vanesa Papas i dodala da su tu da ostanu dugo.

Ranije je predsednik SAD Donald Tramp izjavio da razmatra nekoliko alternativa za aplikaciju "Tik Tok" kineske firme "Bajt dens", ukljucujuci i mogucnost zabrane.

Sa druge strane tehnološki gigant "Majkrosoft" je saopštio da je u pregovorima oko kupovine kompanije u cijem je vlasništvu aplikacija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.