DRAMATIČNA PORUKA VLADIMIRA PUTINA SVETU! Situacija je TEŠKA...
Nismo bili bez propusta, naravno, ni bez problema, Foto: EPA-EFE/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUTALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

koronavirus

DRAMATIČNA PORUKA VLADIMIRA PUTINA SVETU! Situacija je TEŠKA...

Naravno, ovaj posao može se i treba dosledno nastaviti

Objavljeno:

Situacija sa virusom korona u Rusiji se smiruje, ali i dalje može da krene u bilo kom pravcu, nema razloga za opuštanje, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Nismo bili bez propusta, naravno, ni bez problema. To se ne dešava nigde. Ali, kao što rekoh, sve u svemu uspeli smo da se izborimo sa dosada neviđenim izazovom i odbijemo napad ove epidemije“, rekao je Putin na sastanku o sanitarno-epidemiološkoj situaciji u Rusiji.

Putin je primetio da se u junu i julu broj zaraženih virusom korona u Rusiji postepeno smanjuje: prema podacima, broj otkrivenih novih slučajeva sada je skoro dvostruko manji nego na vrhuncu u maju.

Istovremeno želim odmah da kažem: situacija je i dalje teška, i kako se kaže, može se skrenuti na bilo koju stranu. Zato smo se i okupili. Stoga, nema nikakvog razloga da se opustimo i zaboravimo na preporuke lekara“, istakao je Putin.

On je dodao da odluke o ukidanju svih ograničenja zbog epidemije moraju biti oprezne, a neosnovana žurba može dovesti do ponovnog porasta broja slučajeva obolelih.

Otvarajući sastanak Putin je naveo da se situacija u zemlji stabilizuje i da regioni postepeno izlaze iz režima ograničenja.

Naravno, ovaj posao može se i treba dosledno nastaviti, ali potrebno je donositi samo uravnotežene, pažljive, precizne odluke, kao i pre, oslanjajući se na preporuke stručnjaka. Zato što neosnovana žurba, kao što je pokazala situacija u nekim subjektima Federacije, donosi ponovni porast broja obolelih“, zaključio je Putin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.