BIO JE NAJGORI NACISTIČKI UBICA, A OSUĐEN JE NA 5 GODINA: Da li je ovo NJAGLUPLJA presuda IKADA?!
ERIH PRIBKE foto youtube printskrin, Foto: ERIH PRIBKE foto youtube printskrin

svašta

BIO JE NAJGORI NACISTIČKI UBICA, A OSUĐEN JE NA 5 GODINA: Da li je ovo NJAGLUPLJA presuda IKADA?!

Na danađnji dan 1997 Italijanski sud osudio je nacističkog oficira Eriha Pribkea (Erić Priebke) na pet godina zatvora za zločine počinjene u Italiji za vreme Drugog svetskog rata.

Objavljeno:

Erih Pribke bio je hauptmanšturmfirer (kapetan) Bezbednosne policije. Učestvovao je u masakru u Ardeatinskim pećinama u Rimu 24. marta 1944. Tada je 335 italijanskih civila ubijeno u znak odmazde zbog partizanskog napada prilikom koga su bila ubijena 33 nemačka vojnika.

Hitler je posle ubistva vojnika naredio da se za svakog vojnika ubije 10 civila, s tim što je dodao još 5 civila što je u komandi izazvalo negodovanje zbog nepridržavanja pravila 10 za 1. Pribke je bio jedan od oficira odgovornih za ovo masovno pogubljenje. Sakupio je i ubio 335 civila, uglavnom Italijana i ubio ih u saradnji sa nacistom Karlom Hasom u grupama po pet, pucajući im u potiljak.

Pre toga, Pribke je bio jedan od glavnih mučitelja i ubica u rimskom štabu SS-a i Gestapoa.

Nakon poraza nacizma, uživao je podršku ODESSA-e te pobegao u Argentinu pacovskim kanalima. Pribke je posle rata čak dočekao penziju otvoreno radeći kao nastavnik u Argentini, a 1995. izručen je Italiji, gde je 1998. osuđen na doživotnu kaznu, koja je 2003. preinačena u kućni pritvor zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Umro je u Rimu u 101. godini.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Wikipedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.