U NAPULJU BUKNULA KORONA, ITALIJANI KRIVE SRBE: Sve je počelo u romskom naselju, došla cela zaražena porodica...
TEST NA KORONAVIRUS, Foto: EPA/FABIO FRUSTACI

OD IGRAČKE BUDE PLAČKE

U NAPULJU BUKNULA KORONA, ITALIJANI KRIVE SRBE: Sve je počelo u romskom naselju, došla cela zaražena porodica...

Vlasti u Napulju smatraju da su državljani Srbije indirektno povezani sa širenjem korone u ovom delu zemlje

Objavljeno:

Kako se u Italiji spomene ponovno širenje korona virusa, tako se u u centru pažnje nađu slučajevi obolelih iz - Srbije!

Prvo je početkom jula obelodanjeno da je na teritoriji Vićence i okoline otkriven “nulti pacijent” koji se vratio sa službenog puta u Srbiji, da bi nedugo zatim guverner italijanske pokrajine Veneto Luka Zaja izjavio “da je virus izolovan kod četiri osobe koje su zaražene u Srbiji jači od onog koji postoji kod lokalnog stanovništva”.

Međutim, ni to nije sve. Kako prenose italijanski mediji, vlasti u Napulju smatraju da su državljani Srbije indirektno povezani sa širenjem korone u ovom delu zemlje.

Naime, u romskom kampu u Skampiji (Napulj) korona virus je registrovan kod jedne 17-godišnje trudnice, da bi zatim bilo utvrđeno da je preko noći, kolima iz Srbije, pristigla njena rodbina i bila u direktnom kontaktu sa njom!

Mlada trudnica, po svemu sudeći sa naših prostora, zajedno sa suprugom i desetak drugih ljudi nalazi se u karantinu. Svi su testirani, a pozitivni na koronu su još njen suprug i ujak.

Kako prenose italijanski mediji, nakon što su saznali da je devojka trudna, njena porodica se kolima uputila iz Srbije ka Napulju, očigledno iskoristivši poslednji trenutak pre nego što su nam Italijani zatvorili granice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/BLIC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.