MNOGI PRIJAVLJENI  DA SU UMRLI OD KORONE NISU BILI ZARAŽENI VIRUSOM: Italijanska studija podigla VELIKU PRAŠINU!
Nova saznanja Italijana, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/Jose Jacome

pandemija

MNOGI PRIJAVLJENI DA SU UMRLI OD KORONE NISU BILI ZARAŽENI VIRUSOM: Italijanska studija podigla VELIKU PRAŠINU!

Istraživanje su bazirali na broju smrtnih slučajeva prijavljenih krajem maja kad je Italija već popustila svoje stroge mere.

Objavljeno:

Direktan uzrok smrti devet od deset osoba koje su u Italiji bile obolele od kovida 19 je upravo koronavirus, što je dokazalo istraživanje.

Zdravstvene vlasti Italije, koja broji 35.000 žrtava od februara, objavile su da su mnogi preminuli imali drugih zdravstvenih tegoba, što je pokrenulo raspravu o tome je li koronavirus zaista i uzrokovao njihovu smrt, prenosi “Dnevnik.hr”.

Istraživanje koju su objavili Zdravstveni institut i Nacionalni zavod za statistiku ISTAT pokazuje da je koronavirus usmrtio 89 posto italijanskih žrtava u pandemiji koronavirusa. Uzorak analiziranih smrtnih slučajeva bio je 4942.

Preostalih 11 posto je bilo zaraženo koronavirusom, ali su umrli zbog drugih bolesti , kao što su kardiovaskularne bolesti i demencija. Ali, virus je i tu igrao važnu ulogu, jer je pogoršao njihovo stanje i ubrzavao smrt.

Istraživanje su bazirali na broju smrtnih slučajeva prijavljenih krajem maja kad je Italija već popustila svoje stroge mere.

Upala pluća primećena je kod 79 posto ljudi čija je smrt bila direktno povezana s koronavirusom i bila je najčešća komplikacija među zaraženima, uz druge respiratorne bolesti.

Takođe se dodaje da je kovid 19 bio koban i za neke ljude koji nisu imali nikakvih zdravstvenih problema.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.