PREDSTAVA IZVOR ZARAZE: Članovi muzičke grupe u Tokiju zarazili 20 osoba, gledalaca bilo 800!
Nezgodna situacija, Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

može biti gadno

PREDSTAVA IZVOR ZARAZE: Članovi muzičke grupe u Tokiju zarazili 20 osoba, gledalaca bilo 800!

Dok se Tokio bori sa povećanjem broja obolelih od COVID-19, vlada Japana nastavlja sa daljim otvaranjem delova zemlje, uprkos tome što epidemija ne jenjava u većim gradovima, ruralnim područjima i američkim vojnim bazama.

Objavljeno: 09:44h

Zdravstveni eksperti u Tokiju apelovali su na preko 800 gledalaca jedne pozorišne predstave da se testiraju na korona virus, nakon što je potvrđeno da su članovi mužičke grupe koji su nastupali u toj predstavi zarazili najmanje 20 osoba.

Broj zaraženih korona virusom je u porastu u japanskoj prestonici, gde su klasteri povezani sa objektima za zabavu, kabareima i pozorištima. Jedan od njih zabeležen je u četvrti Šinjuku, gde brojni slučajevi zaraze potiču iz kabarea.

Poslednji klaster detektovan je u pozorištu Molijer, u blizini četvrti crvenih fenjera, u kojem su u jednoj predstavi šest dana u toku prethodnog meseca nastupali članovi jednog dečackog benda među kojima je potvrđena zaraza korona virusom.

Kako AP prenosi, virus je prvi put potvrđen kod jednog člana ove grupe 6. jula, nakon čega se ispostavilo da još 20 ljudi zaraženo. Tokijske vlasti pozvale su sve koji su bili u publici da se testiraju na korona virus, kao i producenti predstave u kojoj su učestvovali zaraženi članovi mužicke grupe, koji su na svom veb-sajtu naveli da se oko 800 gledalaca smatra visokorizičnim kontaktima.

Dok se Tokio bori sa povećanjem broja obolelih od COVID-19, vlada Japana nastavlja sa daljim otvaranjem delova zemlje, uprkos tome što epidemija ne jenjava u većim gradovima, ruralnim područjima i američkim vojnim bazama. Osim toga, u planu je i otvaranje druge piste međunarodnog aerodroma "Narita" u Tokiju, jednog od najvećih u zemlji, u toku sledeće nedelje, u susret državnom prazniku.

U Tokiju je juče potvrđeno 119 novih slučajeva zaraze korona virusom, nakon četiri uzastopna dana u kojima je taj broj prelazio 200. Od početka pandemije, u Japanu je korona virus potvrđen kod preko 23.000 ljudi, dok je skoro hiljadu njih umrlo od posledica zaraze.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.