Naslednica Margaret Tačer: Ko je Tereza Mej, novi premijer Ujedinjenog Kraljevstva? (FOTO)
Foto: Fonet, AP

NOVA ČELIČNA LEDI

Naslednica Margaret Tačer: Ko je Tereza Mej, novi premijer Ujedinjenog Kraljevstva? (FOTO)

Mejeva je poručila da će „staviti britansku vladu u službu običnog naroda“ i izgraditi ekonomiju „koja će svima biti od koristi“.
Objavljeno: 14:18h

Rođena je 1956. godine kao Tereza Brasijer u Isburnu, primorskog gradu na jugu Engleske, u porodici anglikanskog sveštenika, što je jedna od nekoliko stvari po kojima je upoređuju sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Merkelova je mala maca za nju: Ona je nova gvozdena lejdi! (VIDEO)

foto: Fonet, AP

Kod nas je poznata po izjavi koju je preneo Bi-Bi-Si da „Albanija, Srbija i Turska imaju siromašno stanovništvo i ozbiljne probleme sa organizovanim kriminalom, korupcijom, ponekad čak i terorizmom“, i da zato treba da se upitamo „da li EU treba da nastavi da se širi, i daje svim novim članicama sva prava koja podrazumeva članstvo“.

Nakon školovanja u državnim i manje poznatim privatnim školama, upisala je Oksford, a kasnije godinama radila u finansijskom sektoru, uključujući Banku Engleske, pre nego što je izabrana za poslanika 1997. godine. Zalagala se za promenu lošeg imidža Konzervativne stranke, a nakon pobede te stranke ne izborima 2010. godine imenovana je za ministarku unutrašnjih poslova, što važi za najteži posao u vladi.

(Espreso.co.rs / Sputnik)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.