HILARI KLINTON ISPROZIVALA TRAMPA DA JE KRIV ZA KORONAVIRUS! Idi da igraš golf i ne pravi više nered u državi!
Samo se tiho udalji - hvala ti, Foto: Reuter

teške reči

HILARI KLINTON ISPROZIVALA TRAMPA DA JE KRIV ZA KORONAVIRUS! Idi da igraš golf i ne pravi više nered u državi!

Tramp je ignorisao upozorenja koja su stizala dugo pre nego što je broj slučajeva drastično porastao

Objavljeno:

Hilari Klinton, kandidat Demokratske partije na prošlim predsedničkim izborima u SAD, izjavila je da pandemija korona virusa predstavlja svojevrstan rezime neuspeha aktuelnog predsednika Donalda Trampa.

U izjavi za "Skaj njuz", Klintonova je rekla da veruje da je Trampu kriza izazvana korona virusom "dosadila" jer zna da mu ona umanjuje izglede da u novembru ponovo bude izabran za predsednika.

Ona je rekla da se, kao i mnogi Amerikanci, posle poraza od Trampa u trci za predsednika pre četiri godine, nadala da će on biti dorastao funkciji na koju je došao i da neće biti toliko loš koliko je strahovala.

"Na žalost, on je čak gori, a kriza izazvana COVID-19 zaista rezimira duboke neuspehe njegovog predsednikovanja", rekla je Klintonova, kritikujući Trampa zbog odbijanja da preuzme "vodeću ulogu ili bilo kakvu odgovornost".

Tramp je ignorisao upozorenja koja su stizala dugo pre nego što je broj slučajeva drastično porastao, u upravljanju zemljom nije pokazivao lični primer, a sa vodećim naučnicima nije razgovarao nedeljama, rekla je Klintonova.

Upitana kakav savet bi sada dala Trampu, Klintonova je, smejući se, rekla: "Samo se tiho udalji - hvala ti. Samo se vrati igranju golfa ili čemu god hoćes i nemoj i dalje da praviš nered u našoj zemlji".

Klintonova je rekla da je uverena da će demokrata Džo Bajden biti ispred Trampa u ovogodišnjoj trci za mesto predsednika, ali je izrazila bojazan od mešanja Rusije u izborni proces, što je, kako je rekla, bio slučaj 2016.

"Rusko mešanje, manipulacija društvenim medijima, dezinformisanje - sve se to ponovo događa, i time će Bajdenova kampanja a, nadam se, i štampa, morati da se pozabave da ljudi opet ne bi bili prevareni", rekla je Klintonova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.