TRAMP JE MORAO DA REAGUJE! Amerika u strahu, 1 čovek je za njih STRAH I TREPET
Vojska / Ilustarcija, Foto: Printscreen

NA OPREZU

TRAMP JE MORAO DA REAGUJE! Amerika u strahu, 1 čovek je za njih STRAH I TREPET

U dokumentu se navodi da "postupci određenih predstavnika beloruske vlade predstavljaju izuzetnu pretnju nacionalnoj bezbednosti i spoljnoj politici SAD"

Objavljeno:

SAD su na godinu dana produžile sankcije predstavnicima rukovodstva Belorusije, a na sankcionom spisku se nalazi i predsednik Republike Aleksandar Lukašenko. Uredbu je potpisao američki predsednik Donald Tramp.

U dokumentu se navodi da "postupci određenih predstavnika beloruske vlade predstavljaju izuzetnu pretnju nacionalnoj bezbednosti i spoljnoj politici SAD".

Na spisku sankcija se, pored Lukašenka, nalazi još devet osoba među njima su i sekretar Saveta bezbednosti, ministar pravde i unutrašnjih poslova, predsednik KGB-a, šef državne televizije i drugi.

Ističe se da navedena lica "podrivaju demokratske procese i institucije u Belorusiji". Prema saopštenju Bele kuće, u Belorusiji se narušavaju ljudska prava – izloženi su političkoj represiji, hapse ih, nakon čega mnogi "nestanu". Belorusiju optužuju i za korupciju, kao i za nezakonito korišćenje državne imovine.

Mediji su danas objavili i da je u Belorusiju stigla prva u istoriji partija nafte iz SAD, uprkos sankcijama.

- Američka nafta počela je da pristiže u kompleks za preradu nafte "Naftan". U podne je nafta počela da se preliva iz cisterna koje su stigle jutros. Fabrika se priprema da počne da je prerađuje - saopšteno je iz koncerna.

Iz luke Bomont (Teksas) u Klajpedu petog juna stigao je američki naftni tanker. Operater litvanskog naftnog terminala, kompanija "Klajpedos", saopštila je da je stiglo 77.000 tona nafte za Belorusiju. To je prva u istoriji isporuka nafte iz SAD.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.