DA LI JE TAČNO DA JE OTAC DONALDA TRAMPA BIO U KJU KLUKS KLANU? Ovo je prava ISTINA
Donald Tramp, Foto: AP

stari izveštaj

DA LI JE TAČNO DA JE OTAC DONALDA TRAMPA BIO U KJU KLUKS KLANU? Ovo je prava ISTINA

Isplivale su neke šokantne tvrdnje o KKK i njegovom ocu.

Objavljeno:

Kada su Donalda Trampa pitali da li osuđuje veličanje Dejvida Djuka, čuvenog člana Kju Kluks Klana, njegov odgovor je mnoge začudio.

- Ne znam ništa o Dejvidu Djuku, ok. Ne znam zašto uopšte pričate o belim suprematistima. Ne znam, da li me je podržao? Ili šta se događa. Jer ja ne znam ništa o Dejvidu Djuku. Ne znam ništa o belim suprematistima. - rekao je predsednik SAD.

Tramp je 2000. odbio da se kandiduje za predsednika kao član Reformske stranke, jer kako je rekao: "Reformska stranka ima za članove KKK člana Djuka, neonacistu gospodina Bjukenena i komunistu, gospođu Fulani. To nije društvo u kojem žeim da budem".

Međutim, isplivale su neke šokantne tvrdnje o KKK i njegovom ocu.

Na dan sećanja 1927. u Njujorku su izbili neredi koje su predvodili simpatizeri italijanskog fašističkog pokreta i Ku Kluks Klana. U nemirima koji su se odigrali u Bronksu ubijena su dva Italijana. U Kvinsu je oko 1000 pripadnika KKK sa belim kapuljačama prošlo kroz naselje u kojem su bili pretežno Jamajčani, gde je nastala masovna tuča.

Među uhapšenima tada je bio i Fred Tramp - to je Trampov otac.

Trump je imao brata po imenu Fred, ali on se rodio tek više od deceniju kasnije. Fred Tramp uhapšen u neredima bio je njegov otac, je tu živeo sa svojom majkom, Trampovom babom, prema popisu iz 1930. godine.

Iz konteksta nije jasno koju je ulogu Fred Trump igrao u neredima. U članku iz tog vremena se jednostavno navodi da je sedam ljudi uhapšeno, i da su svi imali iste advokate.

Kada su se 2015. godine pojavile vesti o tome, Donald Tramp oštro je negirao očevo hapšenje.

- Nikada nije uhapšen. On nema nikakve veze s tim. Ovo se nikada nije dogodilo. Ovo je glupost i nikada se nije dogodilo - rekao je on za Daily Mail.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Washington post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.