KOJI SU TO GMAZOVI! Meksički lopovi smisli novi način da opljačkaju stare i nemoćne ljude
ilustracija, Foto: Shutterstock

bez srama

KOJI SU TO GMAZOVI! Meksički lopovi smisli novi način da opljačkaju stare i nemoćne ljude

Instutut je dobio izveštaj o takvim slučajevima pljačke i upozorio građane na opasnost

Objavljeno:

Lopovi u Meksiku u Ermosilju glavnom gadu države Sonora koja se granci sa SAD lopovi su smislili novi način za pljačku tako što se prerušavaju u lekare da bi lakše prilazili starijim sugradajnima i otimali im dragocenosti.

Lopovi bi dolazili u kombiju obučeni u medicinske radnike Meksičkog instituta za socijalno osiguranje i prilazili starijim građanima, započinjali razgovore o sanitarnim merama i situaciji vezanoj za Covid-19, prenose meksički mediji i dodaju da bi lopovi na kraju žrtvi, kada strkne povrenje ponudli da im stave antibakterijski gel na ruke.

Međutim, umesto sredstva za dezinfekciju, lopov su im stavljali vrstu ulja koje zamasti ruke i olakšava krađu prstenja i drugih dragocenosti.

Instutut je dobio izveštaj o takvim slučajevima pljačke i upozorio građane na opasnost.

Poslednja krađa dogodila se u petak kada je 85-godišnjoj ženi koja je sedela ispred ulaza u zgradu prišao čovek koji je izgledao kao lekar. Muškarac je započeo razgovor da bi joj na kraju kada se opustila ponudio lažno sredstvo za dezinfekciju, namazao ruke i oteo joj zlanu narukvicu i ostale dragocenosti koje je nosila od 1950. godine, prenosi Meksiko njuz dejli.

Vlasti Sonore upozorile su da bi to moglo postati novi trend krađe, novi modus operandi tokom pandemije korona virusa i zamolile su sve koji imaju informacije o razbojnicima da ih prijave policiji.

Meksiko trenutno prolazi korz najtežu situaciju od izbijanja koronavirusa, od četvrtka broj pozitinvih dnevno prelazi i 2. 000, sad već i 2. 500. Ukupan broj potvrđenih slučajeva veći je od 47.000 dok je umrlih preko 5.000.

Mrtvačnice u Meksiko Sitiju, kako mediji prenose prepune su tela u crnim vrećama razbacanim na sve strane. Kremacije kasne jer su krematorijumi prebukirani.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.