MADURO POHAPSIO SVE KOJI SU POKUŠALI UDAR NA NJEGA: Među njima i Amerikanci, sve su smislila ova DVA PREDSEDNIKA?
Nikolas Maduro, Foto: EPA / MIRAFLORES PRESIDENTIAL PALACE /

pljušte optužbe

MADURO POHAPSIO SVE KOJI SU POKUŠALI UDAR NA NJEGA: Među njima i Amerikanci, sve su smislila ova DVA PREDSEDNIKA?

Maduro je u obraćanju preko javne televizije VTV sinoć predstavio dvojicu uhapšenijh Amerikanaca kao "članove bezbednosnih službi" američkog predsednika Donalda Trampa

Objavljeno:

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro rekao je da je 15 ljudi, među kojima i dva Amerikanca, uhapšeno u neuspelom pokušaju "invazije" na tu zemlju morskim putem.

Maduro je u obraćanju preko javne televizije VTV sinoć predstavio dvojicu uhapšenijh Amerikanaca kao "članove bezbednosnih službi" američkog predsednika Donalda Trampa. Mahao je pasošima dvojice osumnjičenih predstavljenih kao Luk Denman, 34, i Erijan Beri, 41.

Tužilaštvo Venecuele ranije juče je optužilo vođu opozicije Huana Gvaida da je regrutovao "plaćenike" sa venecuelanskim sredstvima blokiranim američkim sankcijama, da bi organizovao pokušaj pomorske "invazije" zemlje.

Maduro je rekao da su za taj plan odgovorni predsednici SAD Donald Tramp i Kolumbije Ivan Duke. On je rekao da su dve osobe uhapšene u nedelju a ostalih 13 juče.

Gvaido je juče odbacio optužbe, negirajući bilo kakve veze sa navodnom bezbednosnom kompanijom koja je umešana.

Venecuelansko tužilaštvo je otvorilo više istraga protiv Gvaida, koga je gotovo 60 zemalja priznalo kao prelaznog predsednika.

Vlasti Venecuele u nedelju su javile da su sprečile "pokušaj invazije" u severnoj državi Gvaira, koji su navodno izveli plaćenici iz Kolumbije sa namerom da podstaknu puč protiv predsednika Madura. U operaciji je poginulo, kako je navedeno, osam "terorista".

Taj navodni pokušaj invazije dogodio se nešto više od godinu dana od Gvaidovog poziva na oružanu pobunu. Gvaido je 30. aprila 2019. uzalud pokušao da podstakne vojne kasarne da se pobune protiv "uzurpatora" Nikolasa Madura. Od tada venecuelanske vlasti redovno optužuju Gvaida za umešanost u zavere protiv socijalističkog predsednika Madura uz pomoć Kolumbije i SAD.

Maduro i dalje ima podršku generalštaba vojske ali i Kine, Rusije i Kube.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.