OHRABRUJUĆA PROMENA NA TABELI KOJA PRATI RAZVOJ KORONAVIRUSA: Dogodilo se nešto dobro!
Smanuje se broj obolelih, Foto: Gis and data printscreen

prati se razvoj pandemije

OHRABRUJUĆA PROMENA NA TABELI KOJA PRATI RAZVOJ KORONAVIRUSA: Dogodilo se nešto dobro!

Što se tiče podataka za današnji dan, do sada je zabeleženo 1000 novih slučajeva

Objavljeno: 14:40h

Univerzitet "Džon Hopkins" napravio je odličan grafikon koji beleži zemlje u kojima se koronavirus širi, i broj zaraženih u svakoj od njih, ali i na globalnom nivou.

POGLEDAJTE MAPU OVDE

U donjem desnom uglu mape može se videti grafikon sa tri kraka, a pažnju je privukla linija koja prikazuje broj zaraženih van Kine (linija žute boje).

foto: Gis and data printscreen

Kao što se može videti kada strelicu miša usmerite na ovu liniju, broj zaraženih ubrzano je rastao do juče, 12. marta. Naime, između 10. marta i 11. marta, broj novih slučajeva skočio je za strašnih 7.000.

Očekivalo bi se da će i narednog dana biti tako, međutim od 11. marta do 12. marta ipak je taj broj opao, pa je u svetu bilo još 3000 novih zaraženih.

Što se tiče podataka za današnji dan, do sada je zabeleženo 1000 novih slučajeva.

Jedna od najvažnijih vesti stigla je iz Kine – broj novozaraženih u jednom danu pao je na 15, što je najmanji bilans od sredine januara, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Kine, dodajući da je vrhunac širenja virusa prošao.

Korona virus se proširio na 116 država. Zaraženo je više od 125.000 ljudi. Do sada se oporavilo više od 68.000, a umrlo više od 4.700 ljudi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.