RUŠI SVE PRED SOBOM: Sanders nastavlja NIZ POBEDA, upravo je osvojio i OVU DRŽAVU! (VIDEO)
Sanders veoma ubedljivo vodi u kampanji, Foto: AP

berni sanders nezaustavljiv

RUŠI SVE PRED SOBOM: Sanders nastavlja NIZ POBEDA, upravo je osvojio i OVU DRŽAVU! (VIDEO)

Demokrate u narednih 10 dana očekuje glasanje u 15 država.

Objavljeno:

Nezavisni senator iz Vemonta Berni Sanders, prema procenama kanala NBC njuz, odneo je ubedljivu pobedu na izborima za kandidata demokrata na predsedničkim izborima u subotu u Nevadi.

Sanders je, prema projekciji te televizije, osvojio 47 odsto podrške delegata na kokusu u Nevadi, na osnovu glasova sa 88 odsto izbornih mesta.

Prema proceni NBC njuza, bivši američki potpredsednik Džo Bajden, koji je zabeležio skromne rezultate na prva dva glasanja u Ajovi i Nju Hempširu, u Nevadi je završio na drugom mestu, ali će, prema toj projekciji, kada svi glasovi budu sabrani, za Sandersom zaostajati čak 20 odsto glasova, prenosi Rojters.

Pit Butidžidž, bivši gradonačelnik Saut Benda u Indijani, koji je pobedio u Ajovi, a u Nju Hempširu završio na drugom mestu, osvojio je treće mesto u Nevadi sa 13,6 odsto glasova, a kada rezultati budu sabrani, prema projekciji NBC njuza, ostaće ispod 15 odsto.

Rojters ocenjuje da će Sandersova nova pobeda sigurno izazvati dalju zabrinutost među demokratama koje ga vide kao suviše liberalnog da bi pobedio aktuelnog predsednika Donalda Trampa na izborima u novembru i imaju razloga da strahuju da će njegov put ka demokratskoj nominaciji uskoro postati nezaustavljiv.

Demokrate u narednih 10 dana očekuje glasanje u 15 država.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.