Nil Jang u otvorenom pismu prozvao Donalda Trampa sramotom za SAD i javno podržava Bernija Sandersa
Foto: Printscreen

stav

Nil Jang u otvorenom pismu prozvao Donalda Trampa sramotom za SAD i javno podržava Bernija Sandersa

Dana 22. januara 2020. Nil Jang je postao građanin SAD-a. Ni mesec dana kasnije oprobao je svoju građansku slobodu govora.

Objavljeno: 11:37h

U otvorenom pismu objavljenom na Jangovom sajtu, legendarni roker rekao je da predsednik Donald Tramp naduvava svoj ego, umesto da prizna svoje neuspehe dok je u Beloj Kući. “Hvalisanje američkom ekonomijom ne prikriva činjenicu da su današnji brojevi ono što ste nasledili pre gotovo četiri godine”, napisao je Nil Jang. Muzičar se osvrnuo na nedavnu Trampovu tvrdnju da se “ekonomski procvat” zemlje može pripisati njemu i njemu samom.

Kao strastveni zagovornik rešavanja klimatskih promena, Jang se zatim pozvao na POTUS zbog nedostatka hitnosti u vezi s tim pitanjem, rekavši: “Vaše neumereno uništavanje naših zajedničkih prirodnih resursa, okoline i naših odnosa s prijateljima širom sveta je neoprostivo. Vaša politika, odluke i kratkoročno razmišljanje i dalje pogoršavaju klimatsku krizu.”

Uz to, Jang je govorio o ponovnom Trampovom neovlašćenom korišćenju hita “Rockin’ In The Free World” za vreme političkih skupova, što predsednik već godinama radi. “Svaki put kada se na vašim mitinzima svira pesma “Rockin’ In The Free World” nadam se da čujete moj glas”, napisao je muzičar. „Zapamtite da je to glas američkog građanina koji plaća porez i koji vas ne podržava. Moj glas.”

Trampa je prozvao sramotom za svoju zemlju, da bi 74-godišnji umetnik zaključio svoje pismo napomenom podrške Berniju Sandersu: „Jedan od vaših protivnika ima odgovore koji mi se sviđaju. Cilj je neposredno očuvanje budućnosti naše dece. Nije popularan u demokratskom establišmentu jer, za razliku od svih ostalih kandidata, ne razmišlja o industrijama koje ubrzavaju klimatsku katastrofu na Zemlji. On se zaista bori za SAD. ”

Nekoliko dana kasnije Nil Jang se uključio u kampanju za podršku Berniju Sandersu. Na Tviteru su se pojavile i spekulacije o tome da bi mogao da se pomiri i nastupi zajedno sa Dejvidom Krozbijem, koji takođe podržava Sandersa.

Dejvid Krozbi je na to odgovorio: "Recite mu da sam spreman"

foto: Printscreen

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.