PAPA ZAGRMEO NA TRAMPA! Jedna stvar mu jako SMETA! NIJE MOGAO DA SE SAVLADA
Papa je imao važnu poruku za Donalda Trampa, Foto: AP, EPA/DONATO FASANO, Ilustacija

vatikan se uključio

PAPA ZAGRMEO NA TRAMPA! Jedna stvar mu jako SMETA! NIJE MOGAO DA SE SAVLADA

Oglasio se i on!

Objavljeno:

Papa Franja upozorio je danas na "nepravedna rešenja" izraelsko-palestinskog sukoba, kazavši da će ona biti samo uvod u nove krize.

On je tako reagovao najverovatnije na mirovni predlog američkog predsednika Donalda Trampa za rešenje krize na Bliskom istoku.

- Sredozemnom regionu trenutno preti izbijanje nestabilnosti i konflikta na Bliskom istoku i raznim zemljama severne Afrike i između raznih etničkih, verskih i konfesionalnih skupina. Ne možemo da zanemarimo još uvek nerešen sukob između Izraelaca i Palestinaca, sa opasnošću zbog nepravednih rešenja koja bi mogla biti uvod u nove krize - rekao je papa.

Veruje se da je ovo prvi put da papa, koji je često branio i palestinska prava i izraelsku potrebu za bezbednošću, javno govori o izraelsko-palestinskom sukobu otkad je Tramp objavio plan 28. januara.

Planom se priznaje izraelska vlast u jevrejskim naseljima na Zapadnoj obali i zahteva da Palestinci ispune niz uslova za državu s glavnim gradom u selu na Zapadnoj obali istočno od Jerusalima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.