TRAMP PREDSTAVIO PLAN ZA BLISKI ISTOK: Da li je moguće da će granice postaviti OVDE?!
Donald Tramp, Foto: AP

konačno

TRAMP PREDSTAVIO PLAN ZA BLISKI ISTOK: Da li je moguće da će granice postaviti OVDE?!

Dok su lideri Izraela i američki predsednik većali u Beloj kući, Palestinci i Arapi širom sveta su protestovali protiv ovog gaženja njihovih prava

Objavljeno:

Američki predsednik Donald Tramp se sastao danas u Beloj kući sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom i predstavnikom izraelske opozicije Benijem Gancom, i upravo sada izlaže svoj plan za Palestinu i jevrejsku državu.

Američki predsednik govori o cifri od 50 milijardi koje će uložiti u Palestinu, i koje bi trebalo da stvore nove poslove, što će smanjiti siromaštvo i time, prema Trampovim željama dovesti do smirivanje situacije u Izraelu. On poziva Palestince da prestanu da podržavaju i finansiraju Hamas i organizaciju Islamskog džihada.

Tramp će navodno predstaviti detaljnu mapu buduće granice između Izraela i Palestinske države, a sastanku su pored izraelskih lidera prisustvovali i odabrani poslanici republikanaca.

Dok su lideri Izraela i američki predsednik većali u Beloj kući, Palestinci i Arapi širom sveta su protestovali protiv ovog gaženja njihovih prava, i tom prilikom su palili američke i izraelske zastave, kao i lutke koje izgledaju kao Tramp.

Sa druge strane, i izraelski naseljenici (uglavnom ekstremno anti-arapski orijentisano stanovništvo naseljeno na bivšoj palestinskoj zemlji) su negodovali protiv ovog plana, a kao glavni razlog za to su naveli činjenicu da će Palestinci dobiti nadelžnost u delovima Jerusalima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.