I RUSIJA UDARILA RAMPU KINEZIMA! Građani KINE više neće MOĆI da uđu u RUSIJU!
Do sada je od ovog koronavirusa umrlo 259 osoba, a oko 11,7 hiljada je zaraženo, Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

najnovija vest

I RUSIJA UDARILA RAMPU KINEZIMA! Građani KINE više neće MOĆI da uđu u RUSIJU!

Kineske vlasti su 31. decembra 2019. godine obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o izbijanju nepoznate upale pluća u gradu Vuhan

Objavljeno: 22:40h

Rusija privremeno obustavlja bezvizna turistička putovanja i radne vize za državljane Kine zbog izbijanja koronavirusa, saopštila je Vlada Rusije.

Privremeno obustaviti bezvizna turistička putovanja predviđena Sporazumom između Vlade Ruske Federacije i Vlade NRK o grupnim bezviznim turističkim putovanjima od 29. februara 2000. godine“, navodi se u naredbi objavljenoj na sajtu ruske Vlade.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije privremeno će obustaviti primanje dokumenata i izdavanje radnih viza kineskim građanima u konzulatima Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Kini i obavestiće Kinu o predviđenim merama, naglašavajući da su one opravdane specijalnim okolnostima i isključivo su privremene“, precizira se u saopštenju.

Osim toga, Ministarstvu unutrašnjih poslova Rusije i njenim teritorijalnim organima naloženo je da privremeno obustave prijem dokumenata, registraciju i izdavanje radnih dozvola državljanima Kine, kao i dozvola za angažovanje i korišćenje usluga stranih radnika i dozvola za rad navedenim građanima koji se nalaze van granica Rusije.

Kineske vlasti su 31. decembra 2019. godine obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o izbijanju nepoznate upale pluća u gradu Vuhan, koji se nalazi u centralnom delu zemlje. Ustanovljeno je da je uzročnik bolesti koronavirus 2019-nCoV. Do sada je od ovog koronavirusa umrlo 259 osoba, a oko 11,7 hiljada je zaraženo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.