Vladimire, Srbine! Evo kako Putin proslavlja najveći hrišćanski praznik! (FOTO)

uvek na isti način

Vladimire, Srbine! Evo kako Putin proslavlja najveći hrišćanski praznik! (FOTO)

Predsednik Rusije obeležio je Uskrs u hramu "Hrista Spasitelja" u Moskvi, uz pratnju Medvedeva i Sobnjanina
Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin jutros je poranio u hram "Hrist Spasitelj" u Moskvi kako bi obeležio najveći hrišćanski praznik. Putin je došao u društvu premijera Rusije Dmitrija Medvedeva i njegove supruge, a sa njima je bio i gradonačelnik Moskve Sergej Sobnjanin. Srećan Uskrs! Hristos vaskrese! Da li znate zašto prvo jaje treba da se farba u crveno? (FOTO)

Ruski predsednik uvek posećuje crkve tokom velikih hrišćanskih praznika. Uskrs obično slavi u moskovskoj katedrali, u kojoj je i danas bio, a za Božić uglavnom ide u crkve koje nisu u ruskoj prestonici.
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služio je liturgiju u hramu "Hrista Spasitelja", a to su uživo prenosile federalne tv stanice. - Praznik Vaskrsa je proslava uskrsnuća Isusa Hrista koji nam je doneo pobedu dobra nad zlom, života nad smrću. Ove noći, slaveći uskrskog Spasitelja, mi osećamo tu božansku i nebesku istinu - rekao je patrijarh Kiril.
- Gospod dotakne svakog ko se na ovaj dan njegovog vaskrsenja sretne sa verom. Želeo bih da vam svima čestitam. Neka vas Bog blagoslovi, čitavu našu naciju i zemlju - dodao je Kiril. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.