RUSKA DECA NEMAJU DIZNILEND, ALI IMAJU PATRIOT PARK: Umesto s MIKIJEM MAUSOM slikaju se s BACAČEM GRANATA (VIDEO)
Ovo je vojni park gde se deca mogu fotografisati s bacačem granata, Foto: Printscreen

luda zabava

RUSKA DECA NEMAJU DIZNILEND, ALI IMAJU PATRIOT PARK: Umesto s MIKIJEM MAUSOM slikaju se s BACAČEM GRANATA (VIDEO)

Deca mogu da uzmu ručni bacač granata ili sovjetsku pušku "Špagin" iz Drugog svetskog rata, sa svojim karakterističnim okruglim šaržerom

Objavljeno:

Švedski dnevnik "Expressen" napisao je veliki tekst o odgajanju dece u Rusiji i njihovoj "militarizaciji od malih nogu".

- Umesto da im se omogući da se igraju s Mikijem Mausom, da idu u Mekdonalds ili Diznilend, ta deca se igraju puškama i tenkovima. U Rusiji ne postoji nijedan Diznilend, ali je njegovu ulogu preuzeo vojni park Patriot u Kubinki - piše "Expressen", i nastavlja:

foto: Printscreen

- U ovom parku Rusi mogu da osete ponosnu prošlost svoje zemlje, ali u njihovoj sadašnjosti nema Mekonaldsa, Harija Potera, ni Miki Mausa. Ali kome treba Miki Maus kada može da se pentra na tenk T-72? - piše švedski list.

Autor teksta ističe da predsednik Rusije Vladimir Putin poziva ruske porodice da dođu u drugačiji zabavni park, u kome nema crtanih junaka i ringišpila. Ovo je vojni park gde se deca mogu fotografisati s bacačem granata i penjati na tenk T-72. Ulaz u park izgleda otprilike kao ulaz u Diznilend. Velika trobojka se vijori na vetru, a blizu je veliki parking. Bilo je vrlo hladno, pa nije bilo mnogo posetilaca - piše švedski novinar Mats Larson, i prenosi svoje utiske u reportaži.

Novinar je razgovarao sa nekim posetiocima parka.

- Korisno je za decu da uče istoriju i istovremeno nauče kako ruska vojska izgleda danas. Drago mi je što imamo modernu vojsku. Spremna je za sve testove - rekao je Vasilij Ratkin, posetilac parka, dok za ruku drži sina i ćerku.

U ovom parku možete raditi puno stvari, piše "Expressen". Na primer, deca mogu da uzmu ručni bacač granata ili sovjetsku pušku "Špagin" iz Drugog svetskog rata, sa svojim karakterističnim okruglim šaržerom.

foto: Printscreen

- U 2015. godini je park otvorio lično Vladimir Putin. Nije ni krio da je svrha izgradnje vojnog parka pre svega obrazovanje mladih. Rekao je da će novi park biti važna veza u vojnom i patriotskom radu s mladima.

Nema tobogana, vrteški, ali ima puno tenkova i oružja koje možete dodirnuti i penjati se na njih. Osim toga, posetioci mogu da istraže protivvazdušni raketni sistem Buk-21. Informacije na ruskom govore o tehničkim karakteristikama sistema, ali se ne spominje da je bio korišćen u rušenju malezijskog "Boinga MH17" nad istočnom Ukrajinom 2014. godine - piše "Expressen".

foto: Printscreen

U parku "Patriot" nema Mekonaldsa, međutim, gladni posetioci mogu da iskoriste vojne bonove i dobiju "neku vrstu sive kaše", piše švedski list.

Ipak, mogu se kupiti i hamburgeri, hot dog ili pite.

foto: Printscreen

- U parku su se nalazili i suvenirnica. Međutim, ovde ne postoji Miki Maus, nema čarobnih štapića iz Harija Potera, a na njihovom mestu su figure elitne ruske pešadije. Oni se takođe nazivaju “pristojnim ljudima”, a to su vojnici koji su 2014. godine uspostavili kontrolu nad Krimom - kritikuje švedski list.

foto: Printscreen

Tu je i Vladimir Putin i može se videti na majicama, gde se pojavljuje u obliku pilota, mornara ili vojnog oficira. Usput, Putin je isto "pristojna osoba”, sudeći prema natpisu na jednoj majici - navodi se u tekstu.

BONUS VIDEO:

NA POZIV EMANUELA MAKRONA POКS NA PROSLAVI GODIŠNJICE PRIMIRJA U PARIZU (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Logično)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.