RANJEN BRAT LUKE ĐUROVIĆA! Izrešetan je u Amsterdamu! BIO JE DESNA RUKA LUKE BOJOVIĆA! (VIDEO)
Foto, Foto: Printscreen

pucnjava

RANJEN BRAT LUKE ĐUROVIĆA! Izrešetan je u Amsterdamu! BIO JE DESNA RUKA LUKE BOJOVIĆA! (VIDEO)

Naime, kako prenose holandski mediji, oko 15.45 sati danas došlo je do pucnjave u italijanskom restoranu u Amsterdamu

Objavljeno:

U pucnjavi koja se danas popodne dogodila u piceriji u Amsterdamu ranjen je Jovan Đurović, brat Luke Đurovića, nekada jednog od vođa najjačeg crnogorskog klana i bliskog saradnika Luke Bojovića, koji je 2013. poginuo u saobraćajnoj nesreći u Crnoj Gori. U pucnjavi je ubijen Goran Savić, Đurovićev prijatelj, koji je, kada je video naoružane napadače, skočio ispred Đurovića kako bi ga svojim telom zaštitio od metaka!

Naime, kako prenose holandski mediji, oko 15.45 sati danas došlo je do pucnjave u italijanskom restoranu u Amsterdamu. Dva napadača otvorila su vatru u restoranu, koji je u vlasništvu Gorana Savića, na Đurovića. Savić je, kako su ispričali očevici, skočio ispred svog prijatelja kako bi ga zaštitio od metaka.

- Skočio je ispred njega kao ljudski štit - rekao je jedan od očevidaca.

Na licu mesta pokušana je reanimacija, ali je Savić od zadobijenih prostrelnih rana preminuo na licu mesta. Đurović, koji je bio meta ovog napada, povređen je. U bolnicu je prevezen sa ozbiljnim povredama, prenose holandski mediji.

Nakon pucnjave napadači su u sivom "folksvagenu" sa belgijskom registracijom pobegli sa lica mesta. Njihovo vozilo kasnije je primećeno u Amsterdamu, policija je presrela vozilo i nakon dramatične akcije nasred ulice, uhapsila jednog osumnjičenog.

Ranjeni Đurović je brat Baranina Luke Đurovića, koji je poginuo 2013. godine u saobraćajnoj nesreći u Kotoru, pri izlasku iz tunela Vrmac. Luka Đurović vozio je "porše" kada je na izlasku iz tunela, tokom preticanja, izgubio kontrolu i sleteo u jarak pored puta. Preminuo na putu za kotorsku bolnicu.

Luka Đurović je u "beloj knjizi" bio označen kao vođa najjačeg kriminalnog klana u Baru. Đurović je blisko sarađivao sa Lukom Bojovićem i važio je za "prvog čoveka zemunskog klana u Crnoj Gori".

Dovođen je u vezu s nestankom Slobodana Radonjića 2009. godine, čije telo nikada nije nađeno, što je izazvalo najjači sukob u srpsko-crnogorskom podzemlju i doveo do brojnih likvidacija, uključujući i ubistva braće Šaranović, pa i brata Luke Bojovića, Nikole.

Pre tri godine njegov grob u Baru dignut je u vazduh.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.