MEDICINSKA SESTRA SE OBESILA U BOLNICI! Njena majka je zatim otkrila PAKAO kroz koji je tamo prolazila...
Loren izgubila borbu sa depresijom, Foto: Facebook printscreen

veliki propust

MEDICINSKA SESTRA SE OBESILA U BOLNICI! Njena majka je zatim otkrila PAKAO kroz koji je tamo prolazila...

Njena majka Viktorija kritikovala je osoblje ustanove, koje je optužila da nisu brinuli o njenoj ćerki

Objavljeno: 14:00h

Veterinarska medicinska sestra koja je pronađena obešena na odeljenju za mentalno zdravlje više puta je otpuštena uprkos nekoliko pokušaja da sebi oduzme život nakon duge borbe sa depresijom i anksioznošću

Loren Finč (23) bila je pacijentkinja u bolnici Aterlej Park u Leju, u Mančesteru, i više puta je pokušavala da pobegne - i da sebi oduzme život - mesecima pre smrti.

Pronađena je bez svesti u svojoj sobi 17. septembra prošle godine, a preminula je od povreda u bolnici sedam dana kasnije.

Njena majka Viktorija kritikovala je osoblje ustanove, koje je optužila da nisu brinuli o njenoj ćerki. Rekla da ne može da razume zašto je njena ćerka bila otpuštena bez ikakvog dogovora o nezi, uprkos višestrukim pokušajima da okonča život.

- Mislila sam da bi mesto poput te bolnice moglo više da uradi za Loren i da ne dozvoli da se ovako nešto dogodi. Ništa se nije promenilo, bilo je to kao da je samo još jedan broj. Odustala je na kraju, samo je izgubila nadu.

Istraga je otkrila da je Loren imala istoriju mentalnih bolesti i da joj je dijagnostikovana depresija, anksioznost i 'emocionalno nestabilan poremećaj ličnosti'. Njeno mentalno zdravlje pogoršalo se početkom 2018. i provela je nekoliko nedelja na odeljenju u bolnici.

Tokom leta, Loren nekoliko puta pokušala da sebi oduzme život. 28. aprila pozvana je policija nakon što je pretila da će skočiti u reku. Policajac je morao da je spašava sa ivice višespratnog parkinga u centru grada, u junu. Manje od dve nedelje kasnije, Loren je ponovo pronađena na mostu nakon samopovređivanja i uzimanja velike količine tableta.

Dva puta je bežala iz bolnice, i policija je morala da se uključi u potragu. Njena majka je rekla da je taj incident ostavio njenu ćerku 'još više traumiranu' i sa modricama po rebrima i boku tela. Tvrdila je da je jedan policajac kleknuo na Lorenina rebra i stavio joj prste iza ušiju, pre nego što ju je nazvao "glupom devojkom" i pitao je zašto je pokušala da pobegne.

Sledećeg dana gospođa Finč kontaktirala je upravnika odeljenja u kome je boravila ćerka i rekla da je nezadovoljna zbog njene nege i činjenice da joj je dozvoljeno da pobegne. Verovala je da bi trebalo više da joj se osigura sigurnost i spreči bekstvo.

Kasnije tog dana, Finč je primila telefonski poziv osoblja da je njena ćerka odvedena u bolnicu, nakon što je pronađena obešena u svojoj sobi.

Ukoliko pomišljate na samoubistvo ili sumnjate da na njega pomišlja neko vama blizak, možete pozvati Nacionalnu SOS liniju za prevenciju suicida. Razgovori nisu ograničeni, a linija radi neprekidno - 24 časa, sedam dana nedeljno. Broj kol-centra je 011/7777-000

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.