PREGAZIO 10 OSOBA JER NIKAD NIJE IMAO DEVOJKU! Masovni ubica pripada OPASNOM POKRETU isfrustriranih muškaraca
Alek Minesijan, Foto: Public

incels

PREGAZIO 10 OSOBA JER NIKAD NIJE IMAO DEVOJKU! Masovni ubica pripada OPASNOM POKRETU isfrustriranih muškaraca

Optužen je da je iznajmljenim kombijem uleteo u masu pešaka u Torontu kada je usmrtio osam žena i dvojicu muškaraca starih između 22 i 94 godine

Objavljeno:

Kanađanin Alek Minesijan, koji je pre godinu i po dana kombijem usmrtio 10 pešaka u Torontu, rekao je policiji da pripada onlajn zajednici seksualno frustriranih muškaraca koji su planirali napade na ljude koji imaju seksualne odnose, pokazuje nedavno objavljeni video-snimci.

Minesijan se suočava sa otpužbom za desetostruko ubistvo i 16 tačaka za pokušaj ubistva u vezi sa napadom 23. jula 2018. godine.

Optužen je da je iznajmljenim kombijem uleteo u masu pešaka u Torontu kada je usmrtio osam žena i dvojicu muškaraca starih između 22 i 94 godine.

On je policiji dao izjavu samo nekoliko sati nakon napada, a danas je skinuta zabranja objavljivanja zapisnika sa ispitivanja, prenosi AP.

- Osećam da sam ispunio svoju misiju - rekao je Minesijan odgovarajući na pitanje inspektora kako se oseća zbog smrti deset osoba.

On je priznao da nikad nije imao devojku i da je vozilo upotrebio kao oružje te da mu je želja bila da inspiriše druge napada.

- Preko Interneta sam upoznao nekoliko momaka koji se osećaju isto - rekao je on dodavši da su oni "prevelike kukavice da ispolje svoj bes".

Minesijan, kako kaže, pripada onlajn pokretu "nedobrovoljnog celibata" a o svojim seksualnim frustracijama imao je komunikaciju na jednom forumu gde ekstremisti iskazuju svoje stavove.

Rekao je i da je bio u kontaktu sa Eliotom Rodžerom koji je objavio manifest protiv žena koje su ga odbile, a zatim ubio šestoro a ranio 13 odoba u pucnjavi 2014. kod Univerziteta Kalfiornija pre nego što je izvršio samoubistvo.

Minesijan je rekao da je "radikalizoan" otprilike u vreme kada je Rodžer izveo napad.

- Mislio sam da je vreme da preduzmem akciju a ne samo da sedim sa strane i trujem se svojom tugom - rekao je on.

Ispričao je i nekoliko slučajeva kada je bio odbijen od strane žena što je kod njega izazvalo veliki gnev i frustraciju.

Suđenje Minesijanu počinje u februaru, a sudija En Moloj rekla je letos da će njegova izjava policiji biti jedan od ključnih dokaza tužilaštva kao i da će njegovo psihičko stanje biti relevantno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.