NEONACISTA DOŠAO NA VLAST U NEMAČKOJ: Uzbuna u celoj zemlji! Stefan mrzi migrante i poziva na novi genocid
Stefan Jagš, Foto: Youtube printscreen

neočekivano

NEONACISTA DOŠAO NA VLAST U NEMAČKOJ: Uzbuna u celoj zemlji! Stefan mrzi migrante i poziva na novi genocid

Legitimno je izabran

Objavljeno:

Za šefa mesnog saveta u Nemačkoj izabran je član krajnje desne stranke s neonacističkim vezama.

Stefan Jagš iz Nacionalne demokratske stranke (NPD) jednoglasno je izabran za opštinskog administratora u selu Altenštat-Valdsiedlung, u Hesenu.

Izabrao ga je odbor od sedam članova koji je obuhvatio predstavnike glavnih političkih stranaka, uključujući Hrršćansko-demokratsku uniju Angele Merkel (CDU) i socijaldemokrate Levica centra (SPD).

Sven Mjuler-Vinter i Lusija Putrih, dvoje čelnika CDU-a u Hesenu, izrazili su svoj "šok i apsolutno nerazumevanje" za tu odluku u zajedničkoj izjavi, prenosi Deutsche Velle.

Jagš je tvrdio da će „raditi za interese grada konstruktivno i preko stranaka“ u izjavi objavljenoj na njegovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici. Na njegovoj ličnoj stranici mogu se videti na fotografije na kojoj se nalazi plakat na kome se piše „oni kažu migracije i a misle genocid“, što je referenca na antisemitsku teoriju zavere „belog genocida“ popularnu u neonacističkim krugovima.

Jagš je punio naslove 2016. godine, kada je bio žrtva ozbiljne automobilske nesreće i spasile su ga sirijske izbeglice koje su putovale u obližnjem autobusu. Bilo je to u vreme kada je, kako se izveštava, na svojoj Fesjbuk stranici pisao rasističke izjave, uključujući „čamac je pun“, „zaustaviti poplavu azila“ i „integracija je genocid“.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Independet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.