STRAH I PANIKA U NEMAČKOJ I EVROPI: Političari u strahu od novog Hitlera! AKO ONI DOĐU NA VLAST U PROBLEMU ĆE BITI…
Mejlovi su, između ostalih, upućeni levičarskoj poslanici Martini Rener i pop pevačici Helen Fišer!, Foto: Printscreen / Youtube

šokantno

STRAH I PANIKA U NEMAČKOJ I EVROPI: Političari u strahu od novog Hitlera! AKO ONI DOĐU NA VLAST U PROBLEMU ĆE BITI…

Mejlovi su, između ostalih, upućeni levičarskoj poslanici Martini Rener i pop pevačici Helen Fišer

Objavljeno:

Nemačko tužilaštvo pokrenulo je istragu u vezi sa više od 100 pretećih mejlova upućenih političarima, advokatima, pop pevačima, a iza kojih, kako se sumnja, stoje neonacisti.

Preteći mejlovi su potpisale grupe „Nacional-socijalistička ofanziva“, „NSU 2.0“ ili „Vermaht“, što ukazuje da ih je poslao jedan ili više neonacista, prenose mediji.

Mejlovi su, između ostalih, upućeni levičarskoj poslanici Martini Rener i pop pevačici Helen Fišer.

Sadržaj mejlova je sličan, a u nekima se pominju pretnje bombom zbog čega je policija izvršila racije u dva grada.

Pretnje su dovele do evakuacije glavne železničke stanice u Libeku u ponedeljak i kancelarije javnih finansija u Gelzenkirhenu sledećeg dana, ali bombe nisu pronađene, objavili su nemački mediji.

Pretpostavlja se da su mnogi od pretećih mejlova potekli iz Berlina pa zato istragu predvodi berlinsko tužilaštvo. Pretnje su upućene i nemačkom Centralnom savetu Jevreja, visokim sudovima u Bambergu i Minhenu, kancelariji glavnog tužioca u Frankfurtu i aerodromu u Hamburgu.

Neonacizam se odnosi na političku ideologiju i pokrete koji reafirmišu ideje i praksu Nacionalsocijalističke partije nemačkog Trećeg rajha u novim okolnostima, identifikujući je sa idejama lokalnog nacionalizma. Na čelu Nacionalsocijalističke partije podsećamo bio je najveći kasapin u istoriji Adolf Hitler. U Nemačkoj i drugim zemljama, iskazivanje ove ideologije je zabranjeno. Veliki deo svojih aktivnosti neonacisti obavljaju kroz neformalne i tajne grupe.

BONUS VIDEO:

Ćerka Donalda Trampa ispred muzeja Nikole Tesle!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.