UBIJEN PUTINOV SPECIJALAC IGOR! Kremlj je u velikoj ŽALOSTI, ovakvog junaka RUSIJA nikada nije imala
Ruski vojnik, Foto: EPA/ Kirill Kudryavtsev

tragedija

UBIJEN PUTINOV SPECIJALAC IGOR! Kremlj je u velikoj ŽALOSTI, ovakvog junaka RUSIJA nikada nije imala

Bio je spreman na sve!

Objavljeno:

Ruski vojnik iz privatne vojne kompanije "Vagner PMC" navodno je poginuo tokom bitke za Kan Šejkun, javila je u subotu ruska vazduhoplovna publikacija Avia.Pro.

Prema publikaciji, ruski vojnik Ilija Georgievič, star 34 godine, navodno je ubijen dok je učestvovao u ofanzivi Sirijske arapske vojske (SAA) u ključnom gradu Kan Šejkunu.

- Plaćenik PMC "Vagner" Ilija Georgievič, rođen 19.02.1985., rodom iz Krasnodarskog. Borio se na Donbasu, umro u Siriji - tvrdi publikacija. Ruske oružane snage aktivne su u blizini linija fronta u provinciji Idlib od kada je sirijska vojska započela s operacijom u tom području.

Ranije je šef Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov dao službeno saopštenje u kojem je potvrdio učešće ruskih trupa u ofanzivnoj operaciji na severozapadu Sirije.

- Ne pratimo pažljivo situaciju, naša vojska je na terenu u zoni deeskalacije Idliba - rekao je ruski ministar spoljnih poslova.

Prošlog četvrtka, sirijska vojska zauzela je grad Kan Šejkun, nakon kraće operacije protiv džihadista. Sledećeg dana, oslobodili su čitav severni džep Hame, čime je okončano prisustvo džihadista u tom području.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.