PUTIN JE U HAOSU - POPIO JE NAJJAČI ŠAMAR DO SADA! Svi pričaju o ovom NAJBOLNIJEM PORAZU predsednika RUSIJE (VIDEO)
Vladimir Putin, Foto: EPA/Alexei Nikolsky

PANIKA U MOSKVI!

PUTIN JE U HAOSU - POPIO JE NAJJAČI ŠAMAR DO SADA! Svi pričaju o ovom NAJBOLNIJEM PORAZU predsednika RUSIJE (VIDEO)

Ovo niko nije očekivao...

Objavljeno:

Svemirski brod bez posade "Sojuz MS 14", koji nosi ruskog humanoidnog robota Fjodora, poznatog kao Skajbot F-850, nije uspeo da se spoji sa Međunarodnom svemirskom stanicom, javio je dopisnik Sputnjika

"Sojuz" nije uspeo da pristane u predviđeno vreme i brod se udaljava od stanice, javio je dopisnik Sputnjika iz Centra za kontrolu letova.

Brod je došao do stanice na rastojanje bliže od 100 metar, zastao, a zatim se udaljio na rastojanje od 102 metra.

Prema preliminarnim informacijama "Sojuz MS 14" nije uspeo da pristane uz MSS zbog moguće neispravnosti u sistemu za pristajanje broda.

"Sojuz" je odveden na bezbednu udaljenost od MSS, a stručnjaci utvrđuju mogućnost novog pokušaja pristajanja, dodao je dopisnik Sputnjika.

Rukovodstvo raketno-svemirske industrije došlo je na sastanak u Centar za kontrolu leta nakon neuspešnog pristajanja svemirskog broda "Sojuz MS 14" na Međunarodnu svemirsku stanicu.

Među učesnicima sastanka su generalni direktor Raketno-svemirske korporacije "Energija" Nikolaj Sevastjanov, načelnik Centra za obuku kosmonauta Pavel Vlasov, direktor Centra za kontrolu letova Maksim Matjušin i načelnik glavnog naučnog instituta "Eoskosmosa" CNIImaš Sergej Koblov. Sastanku ne prisustvuje direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin.

Novinari koji su pratili pristajanje svemirskog broda, zamoljeni su da napuste zgradu Centra. Niko od zvaničnika nije se obratio medijima.

Takođe je prekinut direktan prenos pristajanja svemirskog broda.

Na Međunarodnoj svemirskoj stanici Fjodorom bi trebalo da upravlja ruski kosmonaut Aleksandar Skvocrov i on treba da izvrši niz zadataka. Planirano je da se robot vrati na Zemlju u ranim satima 7. septembra.

Svemirski brod sa Fjodorom uspešno je lansiran u svemir u četvrtak sa kosmodroma Bajkonur.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.