MISLIO JE DA JE KAŠALJ BEZAZLEN! Umro je 16 dana nakon što je saznao da ima RAK CREVA!
Ilustracija, Pacijent, Foto: Facebook

nimalo naivno

MISLIO JE DA JE KAŠALJ BEZAZLEN! Umro je 16 dana nakon što je saznao da ima RAK CREVA!

Mislio je da kašlje zbog infekcije grudnog koša koja je "vladala"

Objavljeno:

Pedesetšestogodišnji Trevor Voker, koji se borio s kašljem dva meseca, preminuo je samo 16 dana nakon što mu je dijagnostikovan rak creva koji se proširio na pluća.

U poslednje vreme nije mogao da ide na posao i mučio se da hoda - nije mogao da pređe više od 500 metara!

Tek kad je njegova pedestogodišnja supruga primetila koliko je mršav kad je jednom prilikom izašao iz tuš-kabine, otišli su u bolnicu.

Rezultati testova su pokazali da Trevor ima rak creva koji se proširio na pluća. Dostigao je stadijum koji nije mogao da se leči.

Svoje poslednje dane je proveo u bolnici, dišući preko mašine. Preminuo je okružen porodicom. Njegove poslednje reči su bile: "Volim vas sve".

- Od dana dijagnoze do dana smrti prošlo je samo 16 dana. Bilo je traumatično gledati ga kako tako brzo propada. Mnogo je smršao, bio je kost i koža. Nije imao nikakve simptome. Jeste kašljao, ali smo svi mislili da je u pitanju infekcija grudnog koša. Izgubila sam svoju srodnu dušu posle 32 godine ljubavi - rekla je njegova supruga Mendi.

Nakon što je razvio kašalj, gospodin Voker je otišao kod svog lekara koji mu je prepisao da 10 dana pije antibiotike. Svi su mislili da kašlje zato što je uobičajeno što ljudi iz njihovog grada kašlje.

Budući da antibiotici nisu delovali, gospodin Voker je snimio grudi, a to je pokazalo da ima tečnost u plućima. Ponovo su mu prepisali antibiotike na deset dana, ali opet nije bilo nikakvog poboljšanja. Uskoro nije mogao ni da hoda, a da ne izgubi vazduh.

Mogao je da spava jedino u sedećem položaju, dok ga je supruga često tapšala po leđima kad bi kašljao.

Pošto je mnogo izgubio na težini, ponovo je otišao kod lekara koji ga je uputio u bolnicu na analizu krvi i biopsiju. Za manje od 48 sati su saznali da ima rak creva koji se proširio na pluća. Bilo je suviše kasno da bi krenuo na lečenje. Preminuo je okružen ljubavlju porodice, kolega i prijatelja.

- Moj suprug je bio veoma zdrav čovek. Bavio se sportom, bio je visok i vitak. Nije pio ni puštio. Pazio je šta jede. Bio je odličan fudbalski sudija koji je išao na trčanje tri ili četiri puta sedmično. Ovim putem želim da apelujem i da sportisti, iako vode zdrav život, idu na redovne preglede - rekla je Mendi.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.