PUTINOVA POLICIJA MLATI, ZA BOGA NE ZNA! Isplivali brutalni snimci sukoba milicije i demonstranata u Moskvi (VIDEO)
Ruske vlasti su upozorile da će učesnici protesta koji nije odobren odgovarati pred zakonom, Foto: Printscreen

haos u rusiji

PUTINOVA POLICIJA MLATI, ZA BOGA NE ZNA! Isplivali brutalni snimci sukoba milicije i demonstranata u Moskvi (VIDEO)

Policija je saopštila da je protestu prisutvovalo oko 3.500 demonstranata

Objavljeno:

Ruska policija sukobila se sa demonstrantima tokom skupa u centru Moskve.

Policija je tukla demonstrante i uhapsila više stotina ljudi koji su protestovali zbog isključenja opozicionih kandidata sa gradskih izbora planiranih za septembar.

Pre samog protesta uhapšeni su opozicionari Ilja Jašin, Dmitrij Gudkov i jedan od najbližih saradnika Alekseja Navaljnija, Ivan Ždanov. Agencija navodi da je policija upala u video studio ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, koji je u sredu osuđen na 30 dana zatvora zbog organizovanja protesta koji nisu odobrile gradske vlasti.

Pripadnici ruske policije upali su i u prostorije internet TV stanice "Dožd" koja je prenosila protest. Glavnoj urednici Aleksandri Perepelovoj naređeno je da se javi na saslušanje u ruskom Istražnom komitetu.

Policija je saopštila da je protestu prisutvovalo oko 3.500 demonstranata.

Ruske vlasti su upozorile da će učesnici protesta koji nije odobren odgovarati pred zakonom. Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je da su se u tom gradu dešavale provokacije koje su pretnja po živote, zdravlje i bezbednost ljudi, prenosi TASS.

Sada su isplivali snimci neviđene policijske brutalnosti, tako da možete da vidite koliko je zapravo bilo "vruće" u Moskvi tokom sukoba demonstranata i policije.

BONUS VIDEO:

PROTESTI OPOZICIJE PUKLI, PA KRENULI DA UNIŠTAVAJU GRAD! Preskočili ogradu kod Predsedništva, pa bacali džakove i papire! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.