NISU RUSI, OVAJ HAKER JE UKRAO FISKALNE PODATKE CELE DRŽAVE: Kad PROČITATE koliko ima GODINA, ODUŠEVIĆETE SE
Haker u akciji/Ilustracija, Foto: Profimedia

dark veb

NISU RUSI, OVAJ HAKER JE UKRAO FISKALNE PODATKE CELE DRŽAVE: Kad PROČITATE koliko ima GODINA, ODUŠEVIĆETE SE

Osumnjičeni je priveden u utorak uveče u svojoj kancelariji u Sofiji gde radi na proveri i poboljšavanju kompjuterskih sistema

Objavljeno:

Bugarin, 20-godišnji informatičar, uhapšen je pod sumnjom za masovno hakovanje fiskalnih podataka u Bugarskoj, saopštila je služba za borbu protiv organizovanog kriminala, čime je odbačena teza o ruskoj umešanosti.

"Ovaj upad u informatički poreski sistem je izveden u Bugarskoj, u Sofiji, i to je uradio jedan 20-godišnjak", rekao je televiziji BTV Javor Kolev, šef jedinice za borbu protiv sajber kriminala.

Osumnjičeni je priveden u utorak uveče u svojoj kancelariji u Sofiji gde radi na proveri i poboljšavanju kompjuterskih sistema, naveo je on.

Bugarski mediji juče su dobili 11 gigabajta poreskih podataka o milion bugarskih fizičkih i pravnih lica.

I-mejl adresa sa koje su podaci poslati bila je ruska, rekao je juče novinarima ministar unutrašnjih poslova Mladen Marinov, ali nije optužio Moskvu za hakovanje.

Uz poreske podatke bila je i poruka u kojoj se ismeva sajberbezbednost vlade kao "parodija". Kolev je rekao da Vlada nastoji da utvrdi da li je privedeni zaista hakovao te podatke i da li ima saučesnike.

Premijer Bojko Borisov čestitao je danas bugarskim stručnjacima zbog brzog identifikovanja autora hakovanja.

Borisov je rekao da je dobro obrazovan osumnjičeni pokušavao da dokaže svoje kompjuterske sposobnosti. Borisov je dodao da on služi na čast bugarskom obrazovnom sistemu, ali da bi trebalo da je radio za državu, umesto što nanosi štetu, prenosi agencija AP.

BONUS VIDEO:

SPREMAN ZA VODU, SPREMAN ZA ASFALT! Sad može da vozi džet-ski gde poželi! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.