DEČACI MIGRANTI ODVLAČE MLADE DEVOJKE U PARKOVE I SILUJU IH! U Nemačkoj se već dogodilo 5 slučajeva, vlada PANIKA
Migranti su povezani sa nizom zločina (ilustracija), Foto: AP

epidemija kriminala

DEČACI MIGRANTI ODVLAČE MLADE DEVOJKE U PARKOVE I SILUJU IH! U Nemačkoj se već dogodilo 5 slučajeva, vlada PANIKA

U gotovo svim slučajevima počinitelji su tinejdžeri ili adolescenti migranti

Objavljeno:

Slučaj grupnog silovanja koje su počinili dečaci u dobi od 12 do 14 godina i ovih je dana potresao Nemačku, daleko je od jedinog.

U gotovo svim slučajevima počinitelji su tinejdžeri ili adolescenti migranti.

Podsetimo, osamnaestogodišnju devojku u Milhajmu, gradu u zapadnoj nemačkoj pokrajini Rur, u saveznoj državi Severnoj Rajni-Vestfaliji, prošle nedelje grupno su silovala petorica tinejdžera. Trojica od njih imaju 14 godina, a dvojica 12 godina.

Budući da je prema nemačkom zakonu minimalna starost za krivičnu odgovornost 14 godina, to znači da dvojica od petorice silovatelja neće moći da odgovaraju pred sudom.

Dečaci su, kako pišu lokalni mediji, bugarske nacionalnosti, a neki od njih su u rodu. Navodno su namamili nesrećnu devojku u park, zatim je napali i odvukli u grmlje pa je silovali. Da stvar bude još gora, britanski Daily Mirror piše da je devojka mentalno hendikepirana.

- U pitanju je bilo nasilje, ekstremno nasilje - rekao je policijski zvaničnik Peter Elke u nedelju.

Devojka je pronađena u grmlju, a otkrili su ih prolaznici koji su šetali svoje pse, nakon čega su silovatelji pobegli. Policija je odbila da komentariše jesu li silovatelji snimali svoj gnusni zločin telefonom, izvestio je nemački Bild.

Zvaničnik je otkrio i da je policija, uprkos brutalnom napadu koji su počinili, vratila dvojicu dvanaestogodišnjaka roditeljima jer ne mogu biti krivičn odgovorni. Ostala trojica su uhapšena, ali su već u subotu puštena na slobodu nakon ispitivanja. Ipak, jedan 14-godišnjak opet je preventivno zatvoren zbog težine optužnice i dveju prethodnih prijava za seksualno napastovanje.

- Bilo bi dobro da centri za socijalnu pomoć više ne budu prepušteni sami sebi i da sudovi za mladež podele s njima brigu o 13-godišnjacima i mlađima - napisao je Rajner Vendt, predsednik nemačkog Sindikata policije, u članku za Bild.

Ovo, nažalost, nije bio ni prvi ni zadnji slučaj seksualnog napastovanja ili silovanja. Već u sredu su nemački mediji izvestili da u istom gradu policija istražuje još jedan incident koji se dogodio u ponedeljak uveče- tri dana kasnije. Ovog puta su petnaestogodišnjakinju navodno okružila, maltretirala i neprikladno dirala petorica dečaka i mladića u dobi od 11 do 17 godina. Identitet počinitelja nije objavljen.

A u januaru ove godine, regionalni sud u gradu Vupertalu osudio je osam tinejdžera, u dobi od 14 do 16 godina, za silovanje trinaestogodišnje devojčice u blizini bazena u gradu Velbertu, također u saveznoj državi Severnoj Rajni-Vestfaliji. Zločin se dogodio u aprilu prošle godine. I u ovom slučaju, modus operandi dečaka-silovatelja bio je isti: presreli su devojčicu u parku i odvukli je.

I u ovom slučaju su svi počinitelji migranti bugarske nacionalnosti. I u ovom slučaju su snimali zločin telefonom, valjda kao perverzni virtualni trofej koji bi onda mogli pokazivati prijateljima. Tačnije, kako je saopštila kancelarija tužilaca u Vupertalu, a prenosi bugarski novinski portal na engleskom jeziku Novinite, dvojica su silovala devojčicu, a ostala šestorica su to snimali.

U Minhenu su u oktobru prošle godine petorica azilanata iz Avganistana, u dobi od 25 do 25 godina, uhapšena zbog silovanja 15-godišnje devojke. Kako prenosi Bild, devojka tvrdi da su je silovali u njenom vlastitom domu nakon čega su je opljačkali. Silovanje se navodno dogodilo u aprilu prošle godine, ali policiji je trebalo pola godine da pronađe počinitelje.

U Frajburgu, u južnoj pokrajini Baden-Vurtembergu, u junu je pak počelo suđenje čak 11 mladića - u ovom slučaju nešto starijih, od 18 do 30 godina - za silovanje osamnaestogodišnjakinje prošlog oktobra. I ova je nesrećna devojka bila odvučena u grmlje i silovana, ovog puta pored noćnog kluba, i to tako da su joj prvo u piće stavili nepoznatu tvar koja ju je omamila. Osmorica osumnjičenika su migranti, odnosno izbeglice iz Sirije, jedan iz Iraka, jedan iz Alžira, a jedan je nemački državljanin "bez migracijskog porekla", otkrilo je tužilaštvo.

Prvooptuženi je 22-godišnji sirijski državljanin Madžid H. koji je prvi silovao žrtvu i zatim ostale poticao na silovanje. I u ovom slučaju agonija devojke je trajala satima. Madžid H. je već otpre bio poznat vlastima, a za njima je prethodno bio izdan i nalog za hapšenje zbog drugih zločina, piše Euronews. Uprkos tome, bio je na slobodi - i možda jednako neshvatljivo za žrtvu i njenu porodicu, bio je i dalje u Nemačkoj, gje je došao tražeći zaštitu od ratnog nasilja.

Neki od osumnjičenih objavljivali su na društvenim mrežama fotografije s automatskim oružjem - pretpostavlja se da se radi o fotografijama iz Sirije i da su tamo učestvovali u građanskom ratu koji traje već osam godina, pre nego što su izbegli u Nemačku i dobili azil.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.