OVAJ IMIGRANT JE SILOVAO I UBIO DEVOJČICU (14): Monstrumu ALIJU BAŠARU presuđeno!
Ali Bašar, Foto: AP

Zaslužena kazna

OVAJ IMIGRANT JE SILOVAO I UBIO DEVOJČICU (14): Monstrumu ALIJU BAŠARU presuđeno!

Osuda Bašara naglašavala je kraj suđenja koje je izazvalo žestoku raspravu o Izbegličkoj politici

Objavljeno:

Odbijeni irački migrant osuđen je na doživotnu kaznu zbog silovanja i brutalnog ubistva četrnaestogodišnje devojčice.

Sud u Vajsbadenu je u sredu proglasio Alija Bašara krivim i osudio ga na život iza rešetaka.

Mogućnost oslobađanja krivice nakon 15 godina, kako je uobičajeno u Nemačkoj, najverovatnije neće biti zbog ''posebne ozbiljnosti zločina''-prenosi Bild

Slučaj koji je vođen oko četiri meseca, potegao je svetsku debatu o ''Politici izbeglica u Nemačkoj'' što je dovelo do anti-migrantskih protesta u državi.

Bašar je prošle godine, u zašumljenom predelu pored izbegličkog skloništa, pretukao,silovao a potom zadavio Suzanu Feldman iz Majnca.

Nakon toga ju je sahranio u raki koju je iskopao i njeno telo prekrio lišćem, grančicama i zemljom blizu železnničke pruge.

Nakon što je nestala, pokrenuta je potraga za njom, kada je njeno beživotno telo pronađeno dve nedelje nakon ovog brutalnog ubistva.

U tom trenutku, Bašar i njegova porodica su već napustili Nemačku i otišli u severni deo Iraka koji je pod kontrolom Kurda.

Bašar je ubrzo uhapšen od strane Kurdskih snaga bezbednosti i uprkos tome što nije bilo formalnog sporazuma o izručenju između Bagdada i Berlina, vraćen je u Nemačku.

Osuda Bašara naglašavala je kraj suđenja koje je izazvalo žestoku raspravu o Izbegličkoj politici, koja je trajala četiri meseca.

Smatra se da je Bašar stigao u Nemačku tokom globalne migrantske krize u oktobru 2015. godine.

Te godine je Vlada Angele Merkel donela zakon ''otvorenih vrata'' za migrante, koji je tri godine kasnije ukinut.

U decembru 2016. godine, Bašaru je odbijen zahtev za azil, mada je dobio privremenu boravišnu dozvolu.

Takođe, Bašar je osuđen i zbog pljačke koju je počinio u parku gde je navodno pretio čoveku nožem, zatim ga pretukao u želji da mu otme telefon, torbu, sat i kreditnre kartice.

U martu se sučeljava sa zasebnim suđenjem, gde je osumnjičen da je dva puta silovao jedanaestogodišnju devojčicu. Jednom u aprilu 2018. zaključavši devojčicu u svojoj sobi, i drugi put blizu parkinga supermarketa u maju iste godine.

Nemačkim desničarima je Bašar postao simbol pretnje koju navodno predstavlja talas srednjeevropskih pridošlica.

U drugom slučaju koji se desio prošle godine, migranti su brutalno izboli nožem građanina nemačkog grada Kemnica, što je izazvalo velike izlive nasilja u Nemačkoj. Koliko je ovo bilo strašno, dokazuje činjenica da je svako ko je izgledao kao stranac bivao gonjen kroz ulice gradova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Dailymail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.