VELIKI DIPLOMATSKI SKANDAL ZBOG TRAMPA: Britanski ambasador morao da PODNESE OSTAVKU!
Donald Tramp izvređao Deroka, Foto: Printscreen Youtube

ŽESTOKA KRTITIKA

VELIKI DIPLOMATSKI SKANDAL ZBOG TRAMPA: Britanski ambasador morao da PODNESE OSTAVKU!

Tramp je pre toga izjavio da više ne želi da sarađuje sa ambasadorom Derokom

Objavljeno:

Britanski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama Kim Derok podneo je ostavku nakon skandala sa procurelom diplomatskom depešom u kojoj je žestoko kritikovao predsednika SAD Donalda Trampa.

"Ne verujemo baš da će ova administracija postati suštinski normalnija, manje disfunkcionalna, manje nepredvidiva, manje podeljena, manje diplomatski nespretna i nesposobna", napisao je Derok u jednom od velikog broja procurelih dokumenata, a koji se odnose na period od 2017. godine do danas.

Britanski Forin ofis nije osporio autentičnost ovih dokumenata, ali je naveo da njihovo objavljivanje predstavlja "štetno ponašanje" i da javnost očekuje da diplomata pruži iskrene procene politike u zemlji gde službuje.

Predsednik Donald Tramp je Deroka nazvao "glupim", nakon što je britanski diplomata opisao Trampa kao "nesposobnog i nekompetentnog".

Tramp je pre toga izjavio da više ne želi da sarađuje sa ambasadorom Derokom, kako prenose beogradski mediji.

Britanski establišment se iz petnih žila trudio da umanji štetu nastalu curenjem poverljivih dokumenata britanskog ambasadora u SAD, u kojima je on žestoko kritikovao Donalda Trampa. Uprkos svemu, jasno je da se veći deo tog istog establišmenta - slaže sa svime što je rečeno u dokumentu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.