MINISTAR NASRNUO NA DEVOJKU, SILOM JE ISTERAO IZ PROSTORIJE! Nezapamćen SKANDAL na elitnom okupljanju (VIDEO)
Brutalno napao devojku, Foto: Youtube printscreen

nečuveno

MINISTAR NASRNUO NA DEVOJKU, SILOM JE ISTERAO IZ PROSTORIJE! Nezapamćen SKANDAL na elitnom okupljanju (VIDEO)

Aktivistkinju koja je prolazila pored njegova stola prvo je grubo odgurnuo rukom, a zatim ju je uhvatio kako bi je ispratio iz dvorane

Objavljeno:

Na skup u Londonu, gde su se okupili mnogi britanski političari i ekonomisti, upali su aktivisti Grinpisa želeći da upozore na važno pitanje klimatskih promena, prenosi dnevnik.hr.

Na skupu su govorili kancelar Filip Hamond kao i guverner britanske banke Mark Karni, no govori su prekinuti kada je u dvoranu upalo 40-ak demonstranata koji su ovim potezom hteli da upozore na hitno rešavanje problema klimatskih promena.

Ministar spoljnih poslova Azije i Pacifika Mark Fild bio je zgrožen ovakvim incidentom pa je uzeo pravdu u svoje ruke.

Aktivistkinju koja je prolazila pored njegova stola prvo je grubo odgurnuo rukom, a zatim ju je uhvatio kako bi je ispratio iz dvorane.

Određene službe i udruženja odmah su pozvale ministra na ostavku zbog grubosti koju je iskazao prema aktivistkinji.

– Mnogi gosti su se osećali ugroženim kada su aktivisti ušli u sobu. Kada je jedna od njih projurila kraj mene, instinktivno sam reagovao. Nije bilo osiguranja, a ja sam bio zabrinut da bi ona mogla biti naoružana, uhvatio sam je i izbacio iz sobe – rekao je Fild.

Kako pišu mediji, kada se Fild vratio u dvoranu, svi su mu aplaudirali, a neki prenose i da se izvinio aktivistkinji nakon incidenta.

– Ovo je pravo dno. Prioritet koji treba doći pre svih ostalih, poput dobiti, prihoda ili rasta je – opstanak. To se mora prepoznati u svakoj dvorani, počevši od one u kojoj je kancelar – rekao je jedan od aktivista.

- Primili smo nekoliko prijava o napadu koji se dogodio te večeri. Policija ih trenutno istražuje – rekli su iz londonske policije.

Pravobraniteljica za žene i jednakost polova osudila je ponašanje ministra.

– On mora biti hitno suspendovan ili opozvan zbog nasilja nad ženama – napisala je ona na Tviteru.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.