PRONAĐENA JOŠ JEDNA ŽRTVA BRODOLOMA U BUDIMPEŠTI: Telo Korejca izvučeno iz Dunava oko 100 km nizvodno Budimpešte!
Mađarski ronioci izvukli su telo državljanina Koreje iz potonulog turističkog broda u Dunavu, Foto: Print Screen Youtube

RONIOCI I DALJE TRAGAJU

PRONAĐENA JOŠ JEDNA ŽRTVA BRODOLOMA U BUDIMPEŠTI: Telo Korejca izvučeno iz Dunava oko 100 km nizvodno Budimpešte!

Šef mađarskog antiterorističkog centra Janoš Hajdu je objasnio da je rečna struja blago oslabila, ali da je napredak ronioca još uvek otežan

Objavljeno: 18:45h

Turistički brod na kojem je bilo 33 državljana Južne Koreje i dva člana posade potonuo je u sredu pošto se sudario sa većim brodom.

Mađarski ronioci izvukli su telo državljanina Koreje iz potonulog turističkog broda u Dunavu, oko 100 kilometra nizvodno od Budimpešte, u kojem je posle sudara stradalo sedam ljudi, saopštio je vojni ataše Južne Koreje Šun Keun Song.

Šef mađarskog antiterorističkog centra Janoš Hajdu je objasnio da je rečna struja blago oslabila, ali da je napredak ronioca još uvek otežan.

Agencija navodi da je vodostaj Dunava visok tokom proleća, kao i da se ispod vode ne vidi, što je do sada sprečavalo spasioce da dođu do potonulog broda.

Turistički brod na kojem je bilo 33 državljana Južne Koreje i dva člana posade potonuo je u sredupošto se sudario sa većim brodom.U nesreći je poginulo sedmoro ljudi, sedmoro je spašeno, dok se za 21 osobom još traga.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.