BIO JE SIROČE, UMRO U CIPELAMA SVOG OCA, UZ KESE KOJE JE PRODAVAO: Sudbinu ovog dečaka dele mnoga deca iz Sirije
Deci u Siriji je ukradeno detinjstvo, Foto: EPA/MOHAMMED BADRA

užasi rata

BIO JE SIROČE, UMRO U CIPELAMA SVOG OCA, UZ KESE KOJE JE PRODAVAO: Sudbinu ovog dečaka dele mnoga deca iz Sirije

Nekada je Jasin išao u školu i majka bi ga spremala ali sada više nije bilo nikoga ko bi ga ispraćao i dočekivao iz škole...

Objavljeno:

Na Fejsbuk stranici "Narod Pešavara" pojavila se potresna objava o smrti jednog dečaka.

Prenosimo u celosti:

Jasin Šakur, bilo je njegovo ime; živeo je kao siroče i umro je sam. Roditelji su mu poginuli od granate. Često je lutao ulicama sam, pitajući se zašto? Njegova mala krhka stopala bila su isečena staklom, krv na njima se stalno zgrušavala i tako ih učinila krutim..a onda, jednog dana, našao je par cipela (cipela koje su pripadale njegovom ocu).

Nosio ih je. Nije imao hrane, pića, a ni doma. Jasin je prodavao plastične vreće kako bi imao šta da jede. Na kraju dana napokon je mogao da sedne i pojede komad ubuđalog hleba. Bio je izgubljen.

Nekada je Jasin išao u školu i majka bi ga spremala ali sada više nije bilo nikoga ko bi ga ispraćao i dočekivao iz škole. Nikoga da ga nahrani, nikoga da ga voli. Bio je sam samcat u ovom okrutnom svetu. Bio je zbunjen zbog svega što se desilo.

On sada leži na hladnom trotoaru pored svojih plastičnih vreća, vreća koje su mu bile više odane nego neka ljudska bića. Nema nikoga da mu pridrži ruku kod poslednjeg izdisaja, nikoga da ga sahrani, nikoga da ga poljubi za rastanak.

Svet je odlučio da zatvori oči i svet je dopustio da ga pojedu psi na ulici .. kao da ne vredi ništa.

Jasin je samo jedan od hiljada dječaka koji trenutno umiru u Siriji i koji će nastaviti umirati ako svet odluči da ignoriše dešavanja tamo i ako svi mi odlučimo da ignorišemo poruku koja se vidi u priči malog Jasina.

Pre 9 meseci ja sam bio u Siriji i obišao decu u kampovima, kolektivnim centrima i privatnim smeštajima, decu koja su imala više sreće nego Jasin i samo ću reći da je situacija tamo znatno teža nego što je bila u Bosni za vreme rata.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.