PREKO 5.000 TERORISTA JE VEĆ NA GRANICI! Tajna služba otkrila frapantne podatke!
Ponovo se spremaju sukobi/Ilustracija, Foto: AP/Ilustracija

NAJNOVIJA VEST

PREKO 5.000 TERORISTA JE VEĆ NA GRANICI! Tajna služba otkrila frapantne podatke!

Islamisti su pretrpeli seriju poraza u Siriji i Iraku

Objavljeno:

Islamska država dovela oko 5.000 terorista u severni deo Avganistana, na granicu sa zemljama Zajednice nezavisnih država, upozorila je ruska tajna služba FSB.

Direktor FSB je izjavio i da su, prema podacima njegove službe, mnogi od njih bili na ratištima u Siriji.

"Posebno zabrinjavajuće je ponovno aktiviranje teroristički grupa u severnim provincijama Avganistana", rekao je Aleksander Bortnikov, a prenosi Raša tudej.

Te informacije su, prema izveštaju RT, prenete šefovima tajnih službi Zajednice nezavisnih država, inače bivših sovjetskih republika, blizu čije granice su nagomilani teroristi.

Osim toga, upozorio je šef FSB-a, teroristi već imaju razrađen sistem da se infiltriraju u drujštva bovbših sovjetskih repiblika, u kojima se povezuju s šefovima organizovanog kriminala. A da bi sotali nevidljivi, ističe Bortnikov, "utapaju se" u reke migranata i izbeglica.

"Islamisti su pretrpeli seriju poraza u Siriji i Iraku, ali i dalje predstavljaju opasnost. Sada pokušavaju da se regrupišu u područjima koja nisu pod kontrolom sirijske vlade, ili da se prikriju u izbegličkim kampovima", kazao je šef ruske tajne službe.

Takođe, upozorio je i na još jednu opasnost: "Drugi alarmantan trend je taj da terorističke grupe 'sele' svoje snage ka drugim delovima sveta, a posebno na Severnu Afriku i Jugoistočnu Aziju."

BONUS VIDEO:

MISLITE DA SU RUPE NA NAŠIM PUTEVIMA OGROMNE? U ovom krateru ČOVEK JE NESTAO! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Raša tudej)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.