RUSIJA PREDSTAVLJA NOVO ORUŽJE NA PARADI: Evo čime SADA RASPOLAŽE MOĆNA ARMIJA!
Prošlogodišnja vojna parada u Rusiji, Foto: Printscreen/ YouTube

tradicionalna proslava u moskvi

RUSIJA PREDSTAVLJA NOVO ORUŽJE NA PARADI: Evo čime SADA RASPOLAŽE MOĆNA ARMIJA!

Ruska vojska će osim već poznatog moćnog naoružanja, prvi put predstaviti novu pušku i borbeni avion pete generacije

Objavljeno:

Tradicionalna vojna parada povodom pobede nad nacistima u Drugom svetskom ratu biće danas održana na Crvenom trgu u Moskvi, prenose beogradski mediji.

Ruska vojska će osim već poznatog moćnog naoružanja, prvi put predstaviti novu pušku "kalašnjikov" AK-12 i borbeni avion pete generacije sa stelt tehnologijom "suhoj 57".

Čak 150 komada tehnike

Prema navodima televizije Zvezda, TV kanala ruskog ministarstva odbrane, na defileu će biti predstavljeno više od 150 komada tehnike i vojne opreme, uključujući 19 borbenih aviona.

- Jedan od noviteta koji će premijerno biti prikazan jeste najnoviji stelt avion pete generacije su-57. On ove godine treba da uđe u upotrebu u ruskoj armiji i pravi je biser ruskog vazduhoplovstva - objavila je televizija.

Kako se dodaje "zvezda" današnje parade biće i nova puška "kalašnjikov" AK-12 , koji je krajem prošle godine ušla u upotrebu. Kadet ruske vojske Oleg Špakčurilov naveo je da svi sa nestrepljenjem očekuju da vide to oružje.

- To je konvencionalno naoružanje, ali ima sjajne performanse. AK-12 ima cev odličnim amortizerima, kao i brojne mogućnosti za precizno gađanje - rekao je Špakčurilov.

Probe od novembra

Jedan od komandanata na paradi, pukovnik Sergej Timakov rekao je da su probe počele još u novembru i da su svi veoma uzbuđeni.

- Svi se osećamo neverovatno. Tehnika i odbrambeni sistemi, koji su u sredu prikazani na generalnoj probi, ogromni su i moćni. Cela Moskva je spremna za pravi vojnički spektakl, kojim ćemo na 74. godišnjicu od okončanja Drugog svetskog rata ponovo pokazati koliko smo velika vojna slika - kazao je Timakov.

BONUS VIDEO:

KAKVA LEPOTA I UŽIVANJE! Ovo mesto u Kanadi sve posetioce ostavlja bez daha, a tek kada osetite čari klizanja po jezeru! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.