AMERIKA JE SUVIŠE SLABA PREMA RUSIJI: Bivši komandant NATO besan: Kažnjavajte Ruse, meta da bude i PUTIN
Džejms Stavridis, Foto: Printscreen / Youtube

OŠTRO

AMERIKA JE SUVIŠE SLABA PREMA RUSIJI: Bivši komandant NATO besan: Kažnjavajte Ruse, meta da bude i PUTIN

Stavridis je ukazao da Vašington treba da ode dalje od sankcija kako bi kaznio pojedince iz Rusije, uključujući predsednika Vladimira Putina

Objavljeno:

Amerika je suviše slaba prema Rusiji, izjavio je bivši NATO komandant Džejms Stavridis nakon objavljivanja izveštaja specijalnog savetnika Sjedinjenih Država Roberta Malera o predsedničkim izborima 2016, prenose beogradski mediji.

Stavridis je ukazao da Vašington treba da ode dalje od sankcija kako bi kaznio pojedince iz Rusije, uključujući predsednika Vladimira Putina. On je predložio da se Rusima zabrani ulazak u Sjedinjene Države i da se sankcionišu sportski timovi, preneo je RT.

- Rusi su se upleli u direktne napade na srce našeg demokratskog sistema – rekao je on u autorskom članku za “Tajm”, ali nije imenovao nikog.

Da bi stvari bile još gore, Vašington je odgovorio sa “svega nekoliko simboličnih gestova”, smatra Stavridis. U te “simbolične gestove” spadaju sankcije protiv niza političkih i vojnih ličnosti optuženih za petljanje u američke predsedničke izbore 2016, kao i buduće sankcije koje će na meti imati ključne industrije ruske ekonomije. Stavridis, međutim, veruje da Rusiju ni potencijalne nove mere ne bi odvratile od pokušaja da se umeša u izbore 2020.

- Nažalost, Sjedinjene Države kao da su se umorile od sankcija... Kongres se očigledno umorio od stalnih napora da dominira stranim zemljama putem ekonomskog kažnjavanja. Srećom, postoje još direktniji načini da se izvrši pritisak – rekao je on.

Ako ekonomske i lične sankcije nisu uspele da pritisnu Putina, uvek postoji opcija direktnog kažnjava običnih Rusa.

- SAD bi mogle da nametnu široke putničke restrikcije na ruske građane koji žele da iz bilo koje svrhe posete Ameriku. SAD bi takođe mogle da odbiju da učestvuju u obnovi Sirije i odreknu se pomoći kako bi osigurale cenu nafte - predložio je Stavridis.

- Takođe bi trebali da edukujemo našu decu u najranijem dobu oko toga koje su informacije stvarne a koje lažne, posebno u digitalnom okruženju – poručio je penzionisani admiral.

Stavridis, međutim, nije pomenuo šta je u Malerovom izveštaju dovelo do tako dramatične reakcije na prvom mestu. On je čak pozvao na dalju istragu “kako bi se detaljnije razumelo kako su korišćene sajber i društvene mreže i ko je u ruskom lancu komandovanja naručio napade, kao i da se utvrdi da li su još neke akcije bile u toku.

BONUS VIDEO:

AUTO ISPRED NJEGA OPASNO JE ŠEVRDAO: Dok je pozvao policiju već je bilo kasno! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.