ISPLIVAO IZVEŠTAJ SA AMERIČKIM CILJEVIMA NA BALKANU: Imaju plan za BiH! U toku je militarizacija Republike Srpske?!
Tenkovi / Ilustracija, Foto: Profimedia

KLUPKO SE ODMOTALO

ISPLIVAO IZVEŠTAJ SA AMERIČKIM CILJEVIMA NA BALKANU: Imaju plan za BiH! U toku je militarizacija Republike Srpske?!

Šta će se sve dešavati na brdovitom Balkanu?

Objavljeno:

Istraživačka služba pri Kongresu SAD pripremila je izveštaj o politici Amerike prema Bosni i Hercegovini u kojem se navodi da Sarajevo ima važan geopolitički značaj za Vašington na Zapadnom Balkanu, ali da na njega negativan uticaj vrše Rusija, Turska i Kina.

Stoga bi, kako se navodi u izveštaju, Kongres trebalo da razmotri pitanje dodeljivanja pomoći Bosni i Hercegovini ukoliko se to uklapa u dugoročne ciljeve SAD.

Pre svega, iz istraživačke službe ukazuju na to da treba sagledati ciljeve kao što su očuvanje teritorijalne celovitosti BiH, zatim pitanje integracije BiH u sastav NATO-a i EU, ali i kada je reč o očuvanju energetske stabilnosti i izdržljivosti te zemlje na strane uticaje.

Takođe, u izveštaju se ističe i da Moskva, navodno, namerava da utiče na evroatlantske integracije Zapadnog Balkana, kao i da učvrsti svoju težnju ka dobijanju statusa „velike države“.

Rusija nastoji da podrije stabilnost Bosne i Hercegovine, da produbi etničku razliku podržavajući antiliberalne i antizapadne političke struje i pružajući podršku militarizaciji Republike Srpske“, piše u izveštaju

BONUS VIDEO:

ALIGATOR POBESNEO NA DŽIP! Otkinuo branik kao od šale, vozač stao i ne mrda! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.