SAD gađala džihadiste i u Iraku, Rusija širi vazdušnu kampanju po Siriji (FOTO)

PRŽENJE SE NASTAVLJA

SAD gađala džihadiste i u Iraku, Rusija širi vazdušnu kampanju po Siriji (FOTO)

U toku noći, palo je još ruskih projektila na Raku, grad koji se smatra glavnim uporištem Islamske države, dok je koalicija predvođena SAD gađala 16 uporišta terorista u Siriji i Iraku
Objavljeno:

Ruska avijacija gađala je u poslednja 24 sata 10 položaja džihadista iz Islamske države u Siriji i proširila vazdušnu kampanju na druge delove ove zemlje, saopštili su danas izvori bliski ruskom Ministarstvu odbrane.

"U poslednja 24 sata, avioni SU-34, SU-24M i SU-25 izveli su 20 vazdušnih napada. Pogodili su deset položaja 'bandita' Islamske države", naveli su isti izvori i dodali da će ruske snage sada proširiti i pojačati svoju vojnu operaciju na druge delove Sirije.
Britanski premijer Dejvid Kameron ocenio je rusko vojno prisustvo u Siriji kao "užasnu grešku." On je takođe obećao da će Velika Britanija uskoro udvostručiti broj dronova tipa "Predator" u borbi protiv Islamske države.
Predsednik Sirije Bašar el Asad izjavio je da će koalicija koju uz njegovu zemlju čine još i Rusija i Iran uspeti da porazi džihadiste i vrlo brzo obećao "praktične rezultate".
Turski predsednik Redžep Taip Erdogan takođe je kritikovao rusku odluku da počne sa vazdušnim udarima po Siriji. Prema njegovom mišljenju, ruska vojna intervencija u Siriji je "neprihvatljiva", i Rusija je počinila "ozbiljnu grešku".
Prema navodima saopštenja američke vojske objavljenog danas, Koalicija predvođena SAD gađala je 16 ciljeva Islamske države u Siriji i Iraku. U Siriji su gađana uporišta džihadista u blizini grada Hasaka, dok su u Iraku na nišanu bile okoline Kirkuka, Faludže i Ramadija.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.