VLADIMIR PUTIN JE HTEO DA RUSIJA UĐE U NATO: Odgovor nekadašnjeg predsednika SAD je bio NEOČEKIVAN! (VIDEO)
Putin je, u istom intervjuu za Stounov projekat “Putinovi intervjui”, rekao da je svojevremeno predložio nekadašnjem predsedniku SAD Bilu Klintonu da bi Rusija mogla da uđe u NATO!, Foto: Printscreen / Youtube

OTKRIVAMO!

VLADIMIR PUTIN JE HTEO DA RUSIJA UĐE U NATO: Odgovor nekadašnjeg predsednika SAD je bio NEOČEKIVAN! (VIDEO)

Putin je, u istom intervjuu za Stounov projekat “Putinovi intervjui”, rekao da je svojevremeno predložio nekadašnjem predsedniku SAD Bilu Klintonu da bi Rusija mogla da uđe u NATO

Objavljeno: 18:22h

Ruski predsednik Vladimir Putin je, u intervjuu sa američkim rediteljem Oliverom Stounom, izjavio da je zabrinut zbog načina na koji se donose odluke u NATO-u i da Rusija mora da da odgovore na pretnje, prenose mediji.

– Zašto tako drastično ragujemo na ekspanziju NATO? Zapravo, razumemo vrednosti ili nedostatak istih i pretnju koju ta organizacija predstavlja, ali smo zabrinuti zbog sledećeg. Zabrinuti smo zbog načina na koji se donose odluke (u alijansi). U ovom slučaju moramo da preuzmemo kontramere.

Moramo da uperimo naše rakete prema postrojenjima koja, po našem mišljenju, predstavljaju pretnju. Situacija postaje napetija – rekao je Putin. NATO je politički instrument SAD, koji nema saveznike, već samo vazale, rekao je predsednik Putin.

Jednom kada zemlja postane članica NATO-a, teško je odoleti pritisku SAD, velikoj zemlji i lideru NATO. Odjednom, oružani sistemi se mogu postavljati u zemlji članici – sistem protiv balističkih raketa, nove vojne baze, a po potrebi i novi ofanzivni sistemi – rekao je Putin.

Putin je, u istom intervjuu za Stounov projekat “Putinovi intervjui”, rekao da je svojevremeno predložio nekadašnjem predsedniku SAD Bilu Klintonu da bi Rusija mogla da uđe u NATO.

Sećam se jednog od poslednjih sastanaka sa Bilom Klintonom, kada je došao u Moskvu. Tokom sastanka rekao sam da bi trebalo da razmotrimo opciju da Rusija uđe u NATO, na šta je on odgovorio: “Što da ne”? – rekao je Putin, prenosi TASS. Ruski predsednik je dodao da se, ipak, “američka delegacija veoma unervozila”.

– Jeste li podneli prijavu (za članstvo)? – upitao je reditelj Stoun, na šta se Putin samo nasmejao.

BONUS VIDEO:

TIFANI TRAMP RUČALA U SAMOM CENTRU BEOGRADA: Donaldova mezimica uživala u ukusnim specijalitetima! A EVO ŠTA SE SVE NAŠLO NA MENIJU! (FOTO, VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.