OVO SU NAJMLAĐI BORCI ISLAMSКE DRŽAVE: Predali se SDF-u, a onda su Кurdi otkrili jezivu istinu o ovoj deci! (VIDEO)
Grupa za nadgledanje sa sedištem u Velikoj Britaniji otkrila je da su neki od boraca bili deca Jazida, Foto: preentscreen/youtube

STRAVIČNO!

OVO SU NAJMLAĐI BORCI ISLAMSКE DRŽAVE: Predali se SDF-u, a onda su Кurdi otkrili jezivu istinu o ovoj deci! (VIDEO)

Više od 3.000 Jazida još uvek nedostaje, prema nedavnim izveštajima

Objavljeno: 18:08h

Nova grupa boraca ID predala se Sirijskim demokratskim snagama (SDF) u dolini reke Eufrat 23. februara, navodi Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Grupa za nadgledanje sa sedištem u Velikoj Britaniji otkrila je da su neki od boraca bili deca Jazida, koja su oteta od strane terorističke grupe na planini Sindžar u severnom Iraku tokom brutalnog napada jedinica ID u avgustu 2014. godine. Snage, koje podržavaju SAD, već više od dva meseca evakuišu civile iz poslednjeg uporišta ID u dolini Eufrata. Tokom procesa evakuacije, desetine Jazida je oslobođeno iz ruku terorističke grupe.

Uprkos ovim naporima, više od 3.000 Jazida još uvek nedostaje, prema nedavnim izveštajima. Aktivisti strahuju da su mnogi od njih ubijeni snažnim bombardovanjem od strane Кoalicije pod američkim vođstvom ili čak pogubljeni od strane boraca ID. SDF i specijalne snage SAD, Velike Britanije i Francuske sada se pripremaju za napad na poslednje položaje ID. Ovo je komplikovana misija s obzirom da preostali teroristi koriste civile kao ljudski štit.

Borio se protiv džihadista ID da bi ga to na kraju skupo koštalo.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Pravda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.