GVAIDA SU U SRBIJI UČILI KAKO DA RUŠI MADURA! Iz Rusije otkrili kako se spremao HAOS u Venecueli
Huan Gvaido ruši Madura, Foto: EPA/Cristian Hernandez / AP

OTKUD OVO?

GVAIDA SU U SRBIJI UČILI KAKO DA RUŠI MADURA! Iz Rusije otkrili kako se spremao HAOS u Venecueli

Ambasador Venecuele iz Moskve otkrio je sve...

Objavljeno:

Ambasador Venecuele u Rusiji Karlos Rafael Faria Tortosa optužio je opozicionog lidera Huana Gvaida, koji se samoproglasio za predsednika te južnoameričke države, da je "malo više od marionete Vašingtona" i da je bio poslat u Srbiju "da uči".

On je u obraćanju poslanicima Saveta Ruske Federacije, na temu krize u Venecueli, rekao da je Vašington pre deset godina "regrutovao" Gvaida, koji je i predsednik Nacionalne skupštine Venecuele.

"Gvaido je, prema našim informacijama, regrutovan pre otprilike deset godina. Njega su poslali u Srbiju da uči, to verovatno znate. Odatle je sve počelo", istakao je Tortosa.

Tortosa kaže da su SAD smatrale da je Gvaido spreman, ali da je lider opozicije potpuno nespreman za ovakav zadatak i da ga je Vašington iskoristio kao marionetu, prenose ruski mediji.

Ambasador Venecuele naglasio je da koncept "privremenog predsednika" ne postoji u venecuelanskom Ustavu i da Gvaido i njegovi saveznici u SAD tvrde suprotno samo da bi "prevarili ljude širom sveta".

Tortosa je podsetio da je ekonomski rat protiv njegove zemlje započet odmah nakon smrti bivšeg predsednika Venecuele Uga Čavesa i da je to glavni uzrok političke krize.

Diplomata je priznao da su Venecuela i njen predsednik Nikolas Maduro napravili mnogo grešaka, ali one nisu dovele zemlju u ovakvu situaciju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.