UPALI SU U KUĆU PA POBILI MAJKU I NJENO ČETVORO DECE: Najmlađe je imalo 10 meseci, a ubijeni su iz SULUDOG razloga
Ubili su Indijku zbog sujeverja (ilustracija), Foto: Youtube printscreen

21. VEK U INDIJI

UPALI SU U KUĆU PA POBILI MAJKU I NJENO ČETVORO DECE: Najmlađe je imalo 10 meseci, a ubijeni su iz SULUDOG razloga

Deca su bila stara 12, sedam i četiri godine, a jedno dete je imalo samo deset meseci. Nakon što su ih ubili, njihova su tela bacili u seoski bunar

Objavljeno:

Policija je u istočnoj Indiji uhapsila šestoricu muškaraca optuženih za ubistvo žene i njeno četvoro dece jer su sumnjali da se ona bavi veštičarenjem, javlja CNN.

Petorica muškaraca, iz iste porodice, zajedno su s vračom 24. jula provalili u dom Mandre Munde, u indijskoj saveznoj državi Orisa, i čeličnom polugom na smrt pretukli nju i njenu decu.

Deca su bila stara 12, sedam i četiri godine, a jedno dete je imalo samo deset meseci. Nakon što su ih ubili, njihova su tela bacili u seoski bunar.

Počinitelji su tvrdili kako je žena praktikovala crnu magiju i bacala čarolije na njihovu porodicu, zbog čega se 12-godišnja devojčica iz njihove porodice razbolela i umrla u decembru prošle godine.

- Porodica je otišla do vrača Budhrama Munde. On im je rekao kako se u selu nalazi veštica i da je zbog toga devojčica umrla - rekao je policajac Sushant Das.

Ubrzo se razboleo još jedan član njihove porodice pa su muškarci odlučili da ubiju takozvanu vjšticu. Muž žrtve pozvao je policiju nakon što je nakon povratka kući zatekao dom prazan i primetio tragove nasilja.

Trag krvi vodio je policiju prema bunaru gde su počinitelji bacili tela žrtava. Uhapsili u petoricu muškaraca i vrača koji je žrtvu okrivio za ubistvo devojke.

Proganjanje žena koje su optužene za vračanje uobičajena je praksa u ruralnim područjima indijskih država Orisa i Džarkhand. Prema podacima Državne kancelarije za evidenciju zločina, u 2016. godini ubijene su 134 osobe zbog sumnje na veštičarenje.

2013. godine u Orisi je donesen zakon prema kojem se optuživanje za čarobnjaštvo i uznemiravanje osobe koju neko sumnjiči za veštičarenje smatra krivičnim delom za koje se može dobiti i do tri godine zatvorske kazne.

Šestorica muškaraca sada su u pritvoru zbog sumnje na ubistvo, kriminalnu zaveru i lov na veštice. Još nije podignuta službena optužnica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.