AMERIČKI ANALITIČAR ŽESTOKO OPTUŽIO SRBE I RUSE: Iluzija velike Srbije hrani ZABLUDU velike Rusije!
On je dodao da se Srbija posmatra u Moskvi kao ruska ispostava koja može intervenisati u nekoliko susednih država, Foto: Printscreen/Youtube

SLAVUJ AMERIČKE DUBOKE DRŽAVE

AMERIČKI ANALITIČAR ŽESTOKO OPTUŽIO SRBE I RUSE: Iluzija velike Srbije hrani ZABLUDU velike Rusije!

Prema njegovim rečima, režim Vladimira Putina će nastaviti da destabilizuje Balkansko poluostrvo promovisanjem radikalnog nacionalizma, etničkog konflikta, političke polarizacije i ekonomske korupcije

Objavljeno:

Američki analitičar Januš Bugajski izjavio je da iluzija velike Srbije i dalje postoji u zvaničnim krugovima u Srbiji i hrani još veću zabludu veliku Rusiju, kao i da vlada u Beogradu, pod ruskim uticajem, pomaže stranke koje žele da ugroze nezavisnost Crne Gore.

„Kako bi Srbija postala kredibilan kandidat za članstvo u EU i pozitivan faktor za stabilnost regiona moraće da se odvoji od propagandnog aparata Moskve i njenih korumpiranih ekonomskih pipaka“, kazao je Bugajski za podgoričku „Pobjedu“.

On je dodao da se Srbija posmatra u Moskvi kao ruska ispostava koja može intervenisati u nekoliko susednih država, naročito u onima u kojima živi znatna srpska manjina.

„Nažalost, vlada u Beogradu često igra po ruskim notama upornim napadima na crnogorsku vladu ili daje podršku strankama i političarima koji žele da ugroze nezavisnost Crne Gore“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, režim Vladimira Putina će nastaviti da destabilizuje Balkansko poluostrvo promovisanjem radikalnog nacionalizma, etničkog konflikta, političke polarizacije i ekonomske korupcije.

„Njegov cilj je da podeli Evropu i podrije američki uticaj kako bi stekao stratešku i ekonomsku korist za širenje Rusije. Nedavno je podržao nacionalističku opoziciju koja je protiv sporazuma o imenu između Grčke i Makedonije kako bi sprečio ulazak Skoplja u NATO. Moskva će nastaviti da podstiče srpski nacionalizam prema Crnoj Gori i da daje podršku grupama koje nastoje da podriju i zbace demokratski izabranu vladu. Kroz rad u okviru NATO, Crna Gora sada ima priliku da iskoreni poguban ruski uticaj i uspostavi zajednički front protiv subverzija Kremlja“, kazao je Bugajski.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.