MALI IVAN JE PREŽIVEO 35 SATI NA MINUS 17: Odavali su počast poginulima, a onda se začuo DEČIJI PLAČ! (VIDEO)
Spasioci su izvukli dečačića posle gotovo 35 sati, Foto: Printscreen

neverovatno

MALI IVAN JE PREŽIVEO 35 SATI NA MINUS 17: Odavali su počast poginulima, a onda se začuo DEČIJI PLAČ! (VIDEO)

Iako je dete u kritičnom stanju, lekari su optimisti

Objavljeno: 10:37h

Objavljen je dramatičan snimak spasavanja bebe iz ruševina zgrade u Magnitogorsku, koja se srušila tokom novogodišnje noći. Mali Ivan Fokin pronađen je živ u ruševinama, skoro 36 sati nakon urušavanja zgrade.

Spasioci su izvukli dečačića posle gotovo 35 sati od urušavanja višespratnice u kojem je poginulo 14 osoba, dok se desetine vode kao nestale. Mališan je bio u svesnom stanju, ali teško povređen, a spasen je jer su vatrogasci čuli bebin plač.

Iako je dete u kritičnom stanju, lekari su optimisti. Dečačiću je povređena glava i ima promrzline. Kada su ga izvukli nije bio potpuno obučen, a temperatura u ovom ruskom gradu je čak minus 17 stepeni.

Ruski zvaničnici su saopštili da je dečakova majka preživela nesreću i odmah odvezena u bolnicu kod sina. Na zvaničnom nalogu na Telegramu gubernatora Čeljabinske oblasti Borisa Dubrovskog navedeno da su spasioci za vreme minute ćutanja za žrtve čuli dečiji plač.

- Dete je spaslo to što je bilo u krevetiću i umotano u ćebence - dodao je Dubrovski.

Ruske službe bezbednosti potvrdile su da je uzrok eksplozije curenje gasa, a istraga je u toku. U zgradi je oštećeno ili uništeno 48 stanova. Stručnjaci upozoravaju da i druga dva dela zgrade mogla da se uruše.

Ivanov otac je bio na poslu kada ga je supruga pozvala i rekla da se zgrada urušila. Ona je uspela da se spase zajedno sa trogodišnjim sinom.

Beba je pronađena kada je jedan spasilac začuo njen plač, javila je agencija Interfaks.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.